Deel dit artikel
-

VoiP-startup dreigt met claim na ‘blokkade’ KPN

Het bedrijf RBN dreigt KPN met een claim. Volgens directeur Hans Osnabrugge kon de app RingCredible voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone twee maanden lang niet gebruikt worden op het netwerk van het telecombedrijf. KPN erkent dat er een technisch probleem speelde.

RBN (gevestigd in Breukelen) staat voor Roaming Bestaat Niet, een sneer naar de telefoonmaatschappijen die ‘miljarden’ verdienen aan de onderlinge doorschakeling van dataverkeer, telefoontjes en sms-berichten over de landsgrenzen heen. Eerder dit jaar verscheen de RingCredible-app die ongeveer hetzelfde doet als Skype: internetbellen. Onderling gratis bellen is er niet bij, wel kan goedkoop worden gebeld naar vaste of mobiele nummers (in honderden landen).

RingCredible, positief beoordeeld door de Consumentenbond, zou inmiddels 450.000 gebruikers hebben.

Het bedrijf claimt (tegenover de Telegraaf) door de blokkade van KPN omzetverlies te hebben geleden, maar volgens het telecombedrijf is er geen sprake van obstructie.

Osnabrugge was ooit bankier bij de Rabobank Amstel & Vecht, en tegenwoordig partner van Brooklyn Ventures, die een aantal internetstartups begeleidt. 

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond