Deel dit artikel
-

‘Volgend jaar nieuwe smartphones Nokia’

De plannen van Nokia om toch weer eigen smartphones te ontwikkelen, lijken steeds serieuzer te worden. Volgens Re/code komen die volgend jaar al op de markt.

Nokia verkocht zijn mobiele afdeling voor veel geld aan Microsoft, maar een divisie genaamd Nokia Technologies (beheerder van een groot aantal octrooien) mag nog steeds nieuwe producten ontwikkelen. Vorig jaar lanceerde Nokia al eens een eigen Android tablet die lange tijd alleen in China verkrijgbaar was en een Android programma onder de noemer Zlauncher.

Nokia werkt vanuit diverse locaties: naast Espoo en Tampere ook vanuit het Californische Sunnyvale en het Britse Cambridge. Recentelijk werd ook nieuw talent aangetrokken, waaronder Ramzi Haidamus (Dolby Labs). Cisco’s Guido Jouret is benoemd als chief technology officer.

Nokia zou overigens geen ambities hebben om zelf weer grootscheeps smartphones op de markt te brengen. Volgens Re/code wordt gekozen voor een licentiemodel, waarbij derden de producten mogen produceren en verkopen.

Of deze activiteiten ooit serieuze omvang zullen krijgen is ook nog maar de vraag. De Finnen willen Alcatel-Lucent overnemen om zich nog meer te concentreren op de markt voor telecomapparatuur. Net als rivaal Ericsson, die al langer geleden is gestopt met eigen mobieltjes.

OlegDoroshin / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond