Deel dit artikel
-

Vooral ministeries zoeken online naar personen

Zoekmachines voor personen worden vooral gebruikt door ministeries. Dat blijkt uit een analyse van personenzoekmachine 123people.nl, die persoonsgegevens uit verschillende bronnen samenbrengt. Vooral defensiepersoneel en ambtenaren van het Ministerie van Justitie maken intensief gebruik van internet om personen op de zoeken.

123people.nl deed onderzoek naar traceerbare IP-netwerken (meting tussen januari en oktober 2011) en daaruit blijkt dat Defensiepersoneel enkele tienduizenden zoekopdrachten naar personen heeft uitgevoerd, op de voet gevolgd door ambtenaren van het Ministerie van Justitie.

Personeel van de Belastingdienst heeft dit jaar ongeveer een derde minder zoekopdrachten uitgevoerd dan Justitie of Defensie. Het bedrijf dat de meeste zoekopdrachten uitvoert bij 123people.nl blijkt Koninklijke BAM te zijn met meer dan anderhalf keer zoveel zoekopdrachten als bij Defensie.

De inschatting is dat de personen vooral worden opgezocht in verband met solliciaties.

Andere instanties die veel naar personen zoeken zijn het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Rijksverkeersinspectie, het Ministerie van Economische Zaken en de gemeenten Eindhoven en Utrecht.

In de Top 5 van meestgezochte personen komen onder meer voor de eliquideerde Ajax-hooligan Sven Westerdorp en het omstreden fotomodel Talitha van Zon.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fons Tuinstra

Net even mezelf opgezocht op 123people.nl en ondanks mijn ruime online aanwezigheid leverde dat verrassend weinig op. Ik gebruik meestal andere zoekmachines, zoals kgbpeople.com, of gewoon Google, and dat levert gelukkig een wat beter resultaat op

Stefan

Klopt google werkt het beste omdat deze de meestre sites indexeerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond