Deel dit artikel
-

Vooral Philips, KPN en Microsoft zoeken IoT experts

Het aantal IoT-vacatures is weliswaar vele malen lager dan die voor vele andere IT-specialisten, het vacatureaanbod is gedurende de afgelopen drie jaar snel toegenomen. Dat zegt metabanenzoekmachine Joblift.

De afgelopen drie jaar werden er in totaal 389 IoT-vacatures uitgeschreven. Hoewel dit weinig is in vergelijking tot bijvoorbeeld Big Data-specialisten, waarvoor in dezelfde periode meer dan 5.000 vacatures werden uitgeschreven, groeide het aantal IoT-vacatures met gemiddeld 29 procent per maand erg snel.

Ter vergelijking: het vacatureaanbod voor Big Data-specialisten groeide in dezelfde periode met 6,2 procent. De gemiddelde maandelijkse groei voor alle IT-vacatures was gedurende deze periode slechts 1,7 procent.

De stad met de meeste IoT-vacatures was Amsterdam. Hier werden sinds 2014 61 vacatures uitgeschreven. Nummer twee en drie, Eindhoven en Rotterdam volgen met respectievelijk 42 en 36 vacatures.

Dat toepassingen van het Internet of Things grotendeels door IT-bedrijven ontwikkeld worden, blijkt uit het feit dat deze sector verantwoordelijk is voor 52 procent van alle vacatures. Het zijn echter niet enkel IT-bedrijven die interesse tonen in het IoT: op een gedeelde tweede plaats staan met 11,5 procent van de vacatures bedrijven in de retail-sector, de zakelijke dienstverlening en de onderzoeks- en onderwijssector.

Het bedrijf dat met 39 vacatures de meeste IoT-specialisten zocht is Philips. Plaats twee en drie zijn voor KPN (24 vacatures) en Microsoft (9 vacatures). Als we een conclusie kunnen trekken uit bovenstaande, dan is deze dat serieuze investering van bedrijven in het IoT pas afgelopen jaar echt op gang gekomen is. Mocht het IoT alweer op zijn retour zijn, dan zou deze ondergang wel erg vroeg komen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

Jammer dat ze altijd een kandidaat van 23 jaar of jonger zoeken met +10 jaar IoT ervaring die bereid is te werken tegen het minimum jeugdloon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond