Deel dit artikel
-

Voorlopig geen iTunes Radio in Benelux

De afgelopen week gestarte streamingdienst iTunes Radio van Apple laat in de Benelux nog even op zich wachten. Niet alleen ontbreekt de dienst in de Europese versie van iTunes op iOS 7, maar ook in Apple TV. Apple gaf gisteren geheel nieuwe firmware vrij voor zijn tv-kastje, met als versienummer 6.0.

Amerikaanse gebruikers zagen gisteren evenwel een nieuw icoontje staan tussen naast Movies, TV Shows en Music. Wel kunnen Benelux gebruikers voortaan op Apple TV muziek in de iTunes muziekwinkel kopen.

Gebruikers kunnen verder onder meer via iCloud (de clouddienst van Apple) hun bibliotheek delen, bijvoorbeeld op een Apple TV van een ander. Ook kunnen podcasts met de Podcasts-app voor iOS worden gesynchroniseerd en wordt toegang geboden tot de eigen verzameling foto’s en video’s in Photo Stream.

Wanneer iTunes Radio wel beschikbaar komt is niet bekend. Het regelen van muziekrechten is in Europa een stuk complexer dan in de VS.

Het contentaanbod op Apple TV blijft echter behoorlijk mager, met alleen Vevo en Netflix als recente toevoegingen in Nederland. Apple heeft Apple TV nog altijd niet opengesteld voor ontwikkelaars en consumenten kunnen geen apps toevoegen.

Apple TV heeft de laatste tijd steeds meer concurrentie gekregen van dongels zoals die van Google Chromecast. Binnenkort komt Sony met zijn eigen Smart Stick, een Google TV-apparaat dat overigens alleen met Bravia Smart TV’s uit 2013 kan worden gebruikt. Op de dongel (150 dollar) staan apps voor Amazon Instant Video, Pandora en Netflix.

Ondanks allerlei geruchten heeft Apple nog geen nieuwe versie van zijn Apple TV-hardware aangekondigd.

Sony’s nieuwe Smart Stick:

Deel dit bericht

1 Reactie

Luc Dierkx

Het enige dat mij echt interesseerde aan itunes, waren de aangeboden muziekzenders onder “radio”. En dan vooral het gamma klassieke zenders. Ik luisterde hier vooral alleen in de winter naar. Toen ik gisteren itunes “opzette”, stelde men mij de update voor. Ik deed deze, maar moet nu vaststellen dat er geen radio meer is. Als dit zo blijft, heb ik itunes niet meer nodig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond