Deel dit artikel
-

Vooruitblik 2015: ‘Onrust als bij een mooie achtbaan’

De online videomarkt staat op doorbreken en gevestigde mediamakers staan te trappelen mee te doen. Niets nieuws voor Jeroen Koopman, die met creatief productiebedrijf NewBeTV van nature al online, televisie mengt voor crossmediale producties. Samen met Emerce kijkt Koopman naar 2015.

NewBeTV werkte vanaf het begin al met bekende YouTubers als Bardo Ellens en Mertabi. Laatstgenoemde tekende onlangs een contract bij het MCN van RTL Nederland. Ellens bracht een film en boek uit. En voor BNN werkte de producent met onder meer YouTuber Kud.

Wat is het gevoel dat je krijgt bij 2015 in het algemeen?
“Mijn gevoel bij 2015 is heel erg positief, maar tegelijkertijd geeft die positiviteit een spannende onrust. Alsof je bijna aan de beurt bent bij een supermooie achtbaan, misschien wel de mooiste waar je ooit hebt ingezeten, maar je weet ook dat je goed moet vasthouden om niet uit de bocht te vliegen.

“2014 stond wat dat betreft in het teken van het schudden van de kaarten, in 2015 worden ze uitgedeeld en zullen we niet alleen zien wie er het nieuwe spel gaan spelen, maar misschien meteen ook wel wie de beste kaarten in handen heeft.”

Van welke trend uit 2014 gaan we in 2015 meer horen en waarom?
“Wij zien dat er marktbreed heel erg wordt ingezet op online video. Zowel vanuit de adverteerderskant, als vanuit de premium content kant. Die adverteerder is al langer bekend, maar die premium content kant zal komend jaar een grote vlucht nemen. Daarbij zal steeds duidelijker worden dat originele en creatieve content, gekoppeld aan talent de sleutel is tot succes en bovendien de driver voor consumentisme.”

Wat wordt 2015 voor een jaar voor NewbeTV als het aan jou ligt
“Als ik kijk naar de orderportefeuille op dit moment, wordt 2015 voor ons het jaar van exponentiële groei. We hebben in er 2014 hard aan gewerkt om er zowel creatief, strategisch als op productioneel niveau klaar voor te zijn. Nu is het ‘alleen nog even’ in die achtbaan stappen en goed vasthouden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond