Deel dit artikel
-

VVD wil geen internetactiviteiten Publieke Omroep

De internetactiviteiten van de Publieke Omroep (PO) zouden oneigenlijke concurrentie in de hand werken. Waar kranten geld proberen te verdienen op internet, heeft de PO hier geen zorgen om. Om die reden zou de PO internetactiviteiten moeten afstoten en zich moeten beperken tot audiovisuele taken.

Dat is afgesproken tijdens de formatiebesprekingen van het nieuwe kabinet, zo laat vicefractievoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) aan het Nederlands Dagblad weten.

Nieuwssites van de NOS en een VARA-site als Joop.nl, hebben een vervuilend effect op het online speelveld waarin ook kranten zich begeven. Er is geen sprake van schaarste aan online nieuws, in die zin ligt er geen taak voor de PO.

Uitzendinggemist.nl zou niet onder de internetactiviteiten vallen die moeten worden gestaakt. Teletekst daarentegen, is nog wel onderwerp van gesprek binnen de VVD.

Hoeveel arbeidsplaatsen verdwijnen wanneer de internetactiviteiten worden afgestoten, is niet duidelijk. De omroepen moeten al in totaal 200 miljoen euro bezuinigen.

Er komt een nieuwe Mediawet waarin wordt opgenomen dat internetactiviteiten geen taak zijn van de PO. De huidige Mediawet biedt nog ruimte voor internetactiviteiten. Dat betekent automatisch dat de bezuinigingen dit jaar nog niet kunnen worden ingevoerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

JW

Er wordt ook helemaal geen enkele verantwoordelijkheid afgelegd. Zie bijvoorbeeld in dit kader de 'speeltjes' van hoofd NOS Nieuwe Media en de wijze waarop deze totstandkomen.

Kiliaan

Hup, terug naar het stenen tijdperk! Mijns inziens is dit net zoiets als het verbieden van de boekdrukkunst eeuwen geleden. Het lijkt mij dat het iedereen binnen de industrie duidelijk is dat alle vormen van media door elkaar heen lopen en dat de publieke omroepen een belangrijke rol online kunnen spelen. Het s onmogelijk om online te scheiden van TV. Kijk naar de vernieuwingen die bij de VPRO vandaan komen.Ik snap ieders commercieel belang maar vind het wel een beetje triest als iemand van de Telegraaf op TV staat te vertellen dat hij enthousiast is over dit plan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond