Deel dit artikel
-

Wageningen Universiteit voegt zich bij 3TU.Federatie

Wageningen Universiteit sluit zich aan bij het reeds bestaande samenwerkingsverband tussen de drie technische universiteiten in Nederland (3TU.Federatie). Hiermee verandert de naam in 4TU.

De vier technische universiteiten in Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen gaan meer gezamenlijk optrekken, onder meer om de interactie met het bedrijfsleven verder te versterken.

Met de toetreding van Wageningen Universiteit komen interessante cross-overs in beeld tussen high tech en agri & food. Victor van der Chijs, collegevoorzitter van de Universiteit Twente, is sinds september voorzitter van 3TU.

De 3TU.Federatie werkt al nauw samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Zo zijn er vijf gezamenlijke masteropleidingen, een Centre for Engineering Education en een instituut voor Professional Doctorate Education.

Gebieden waar men zich op richt zijn data-collectie en data-analyse om de duurzaamheid en de veiligheid van de voedselproductieketen te waarborgen; systeemontwerp en -integratie van de voedselproductieketen; robotica om kwetsbare producten te kunnen hanteren en mobiele persoonlijke hulpmiddelen gericht op leefstijl, sport en gezondheid.

Naar verwachting zullen in 2017 de eerste gezamenlijke activiteiten onder de vlag van de 4TU.Federatie van start gaan op basis van voorstellen vanuit de wetenschappelijke staf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond