Deel dit artikel
-

‘Wal-Mart koopt online retailer Jet’

Het Amerikaanse warenhuis Wal-Mart zou voor 3 miljard dollar online verkoper Jet.com willen kopen. De combinatie zou de grootste dreiging ooit voor Amazon kunnen worden.

Het nieuws werd zojuist gemeld door The Wall Street Journal, die zich baseert op anonieme bronnen. Of de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn, is niet duidelijk. De zakenkrant meldt geen bijzonderheden. Jet.com zelf wil niet reageren.

Jet, herkenbaar aan het paarse logo en dito verpakkingen, werd vorig jaar gelanceerd als een soort Action van het web. De oprichter Marc Lore kent Amazon maar al te goed. Hij was ooit betrokken bij Quidsi, eigenaar van Diapers.com. Amazon nam dat bedrijf in 2010 over.

Aanvankelijk werkte Jet.com op basis van lidmaatschap. Voor 50 dollar per jaar konden klanten  artikelen bestellen die 10 tot 15 procent goedkoper waren dan elders op het heb. Na enkele maanden werd dit model al verlaten en werden iets lagere kortingen aan alle klanten doorberekend.  Sinds zes maanden zijn de verkopen  van de online retailer naar verluidt verdrievoudigd.

Wal-Mart is voor Nederlanders geen bekende naam, maar het Amerikaanse warenhuis bestaat al sinds de jaren zestig en heeft ruim 11.000 winkels wereldtijd, waaronder in het Verenigd Koninkrijk.

De keten verkoopt online al zo’n 11 miljoen artikelen, weliswaar niets vergeleken met de 260 miljoen van Amazon, maar de retailer trekt nu al bijna 100 miljoen bezoekers per maand. Het is na Amazon de grootste online retailer met een omzet van 12 miljard dollar in 2015.

Het voordeel van Wal-Mart/Jet.com is zonder meer de combinatie van fysieke winkels en online. Het bedrijf heeft state-of-the-art dc’s geopend, maar gebruikt ook zijn eigen winkels voor opslag en distributie. Wal-Mart is voor tweederde van de Amerikaanse bevolking binnen enkele kilometers bereikbaar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Dirk Jan

Info over Wallmart is niet correct: ‘Today, Walmart operates over 11,500 retail units under 63 banners in 28 countries. We employ 2.3 million associates around the world –1.5 million in the U.S. alone.’ bron: http://corporate.walmart.com/our-story/our-locations

Jan Libbenga (Emerce)

Aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond