Deel dit artikel
-

We gebruiken steeds vaker apps, dankzij emoji

Het appgebruik is het afgelopen jaar met 58 procent gestegen. Nagenoeg iedere categorie profiteerde daarvan, van nieuws tot productiviteit. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Flurry.

Yahoo-dochter Flurry meet jaarlijks wereldwijd het gebruik van 2,1 miljard mobiele apparaten, maand na maand.

Hoewel de groei wel iets afneemt, dit jaar 58 procent versus 76 procent in 2014 en 103 procent in 2013, valt op dat het vooral bestaande gebruikers zijn die apps vaker gebruiken. Veertig procent van de groei kwam afgelopen jaar van bestaande gebruikers, de rest van nieuwe gebruikers.

De grootste groei komt van wat Flurry personalisatie-apps noemt. Dat zijn vaak chatapps als WhatsApp en Facebook Messenger waarmee we onze emoties via emoji’s kunnen uiten. Het gebruik van apps met emoji-toetsenborden is sterk toegenomen. Dat blijkt onder meer uit de populariteit van Kim Kardashians app Kimoji, die vrijwel direct naar de eerste plaats van de Apple’s App Store steeg. Het gebruik van de totale categorie apps steeg 344 procent.

Nieuws groeide met 141 procent ook fors, gevolgd door productiviteitapps (119 procent). Met name scholieren en studenten gebruiken smartphones, phablets en tablets als hun computer. Favoriete apps zijn die van Microsoft, Quip, Google Docs en Slack.

Doordat we apps vaker gebruiken, spenderen we vanzelfsprekend ook meer tijd aan smartphones en tablets. Het gebruik van phablets alleen al (smartphones met groot scherm) steeg 334 procent. Phablets worden vooral gebruikt voor het lezen van nieuws.

Deel dit bericht

1 Reactie

Astrid van Vonderen

interessant!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond