Deel dit artikel
-

WebAds en Ad.factor met nieuwe, grotere bannervormen

De online exploitanten WebAds en Ad.factor gaan nieuwe, ‘rijkere’  bannervormen inzetten. Technologiebedrijf MM1X besloot vorige maand ook deze richting in te slaan.

Begin dit jaar introduceerde het IAB in Amerika een aantal nieuwe standaardformaten voor internetreclame. Al maanden experimenteren grote adverteerders onder meer op YouTube met het ‘billboard’-formaat. Ad.factor uit Den Haag probeert het voor KPN uit op de blogs die het helpt exploiteren.

Directeur Phileas Fox: “We doen al jaren afwijkende formaten. Het is goed dat het IAB sinds begin dit jaar de branche meer mogelijkheden geeft om met andere standaarden te werken.

Tot voor kort was het lastig om adverteerders, creatieven, mediabureaus en site-eigenaren over te streep te trekken om andere formaten te hanteren. Zeker bij grote netwerken en uitgevers is het lastig om met afwijkende uitingen te werken. De nieuwe formaten, zoals deze, maken creatief gezien meer mogelijk. Of het tot betere resultaten leidt, hangt af van de boodschap in de uiting.”

Fox denkt dat zijn bedrijf de eerste is dit de billboard groot inzet, buiten YouTube. “Met ons netwerk bereiken we opgeteld meer dan de helft van Nederland.”

Concurrent WebAds maakte zojuist bekend dat het vanaf nu alle zes de de ‘rising star’-formaten kan inzetten voor adverteerders.

Directeur Tjeerd Kooij: “De markt heeft de laatste jaren veel focus gehad op het behalen van conversiedoelstellingen. Gezien de hoge mediaconsumptie op internet is het ook zeer belangrijk om de branding doelstellingen op internet te kunnen behalen. Wij merken een steeds grotere vraag naar impactvolle formaten. Daarmee kunnen branding doelstellingen worden behaald, maar in combinatie met de conversiecampagnes, bijvoorbeeld op basis van re-targeting, zien wij dat de beste resultaten worden behaald.”

“De nieuwe IAB-formaten sluiten daarmee goed aan bij een groeiende behoefte van adverteerders en hun bureaus. De formaten zijn exclusiever en hebben een hogere reclame-impact. Ideaal dus om in te zetten voor online branding campagnes. Door de standaardisatie vanuit het IAB is de inzet bovendien relatief makkelijk is en komt de nadruk op de creatieve uiting te liggen en niet op de achterliggende techniek.”

Albert-Jan Tebbe van technisch dienstverlener voor online advertising MM1X uit Haarlem: “We hebben met veel marktpartijen de nieuwe adsizes besproken. Vanaf 1 januari ondersteunen ook wij deze nieuwe standaard formaten. We zien de vraag vanuit zowel netwerken als bij uitgevers om nieuwe formaten te kunnen bieden. Schermen worden steeds groter, en de standaard formaten ondervinden zowel bij adverteerders als bij consumenten een vorm van erosie. Vernieuwing is dan ook noodzakelijk en leidt tot een hernieuwde waardering van online advertenties.”

Foto: West McGowan (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Martijn Betgem

Nog groter? Nog meer? Ik vraag me af of de bezoeker daar op zit te wachten. Ik heb zelf bijvoorbeeld veel moeite met de bedreigende banners op sites als nu.nl. Groot en ook nog eens drie of vier keer dezelfde. Grappige is dat er in dit artikel alleen vanuit de adverteerder wordt gedacht en niet uit de bezoeker.

Zeg nou eerlijk? Wie is er niet vertrokken bij hotmail mede vanwege de bewegende banners?

Wouter Hulst

Goeie move – maar nu zorgen dat ze na 10 seconden niet meer heen en weer springen, een frequency cap hebben van 1 en met mooie merken worden gemaakt en dus niet via een exchange rotzooi erin stoppen. Succes Phil en Tjeerd.

Jeroen

Ik ben niet vertrokken bij hotmail vanwege de ‘bewegende banners’.
Ik ben wel vertrokken bij gmail vanwege de contextual advertising.

Ontopic: hulde voor de adoptie van de nieuwe formaten. Nu alleen nog bureaus vinden die er wat moois van kunnen maken.

Mark de Lange (Beklijf)

Komt op mij over als laatste stuiptrekking van de Display advertising markt. Want nog groter is toch alleen maar nodig omdat banners op internet steeds vaker worden genegeerd. Of heb ik het mis?

Ik denk dan ook dat deze stap het einde inluidt van de ‘interrupting advertising’ op internet. Banners zijn immers een vorm van ongewenste en daardoor storende reclame. Dus in plaats van een ‘hernieuwde waardering’ door adverteerders en hun (media)bureaus, zal het aan de ontvangerskant juist leiden tot een hernieuwde ergenis. Ik zou zeggen: verplaats je als bedrijfstak nou eens meer in de ontvangers, de doelgroep, de afnemers van de producten van de adverteerder! Want daar moet je het uiteindelijk toch echt van hebben, maar goed…

Het POSITIEVE nieuws: deze zet van o.a. het IAB forceert (onbedoeld) de definitieve doorbraak van ‘enabling marketing’. Ofwel: een marketingstrategie waarbij organisaties hun doelgroepen voorzien van relevante content, op plekken en momenten die doelgroepen zelf kiezen en die inhoudelijk goed aansluit bij hun informatiebehoefte. Content Marketing dus!
Dank alvast hiervoor 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond