Deel dit artikel
-

Web-hoofdredacteur Persgroep ziet niks in betaalmuur

Hoofdredacteur Laurens Verhagen, die de nieuwssites van Volkskrant, Trouw en het Parool een eigen karakter zal moeten geven, is tegen betaalmuren. “Dat is een stap terug. De nieuwsconsumptie is de afgelopen tien jaar sterk veranderd: van betaald naar gratis, van gesloten naar open, van centraal naar gefragmenteerd.”

Verhagen zegt dat in een vraaggesprek met NRC Handelsblad (papieren editie). “We moeten heel precies gaan kijken: welke stukken zetten we online, welke niet? Hoe verwijzen we vanaf de site naar de krant? Ik weet nog niet precies hoe dat eruit moet zien, we moeten het met elkaar gaan oplossen. De webredacteuren én de krantenredacties.”

In mei verhuist de webredactie van de Persgroep terug naar het pand van de krantenredacties in Amsterdam, dat maakt de samenwerking volgens Verhagen een stuk makkelijker. De webredacteuren maken de berichten voor de site, maar kunnen een beroep doen op krantenredacteuren voor duiding en kleuring van het nieuws.

Vandaag werd bekend dat de uitgevers van Volkskrant, NRC Handelsblad en het FD overleggen over een gemeenschappelijk digitaal platform voor de losse verkoop van krantenartikelen. De dienst zou een ‘Spotify voor kranten’ moeten worden. Over de concrete invulling van het project en over de prijs willen de betrokken partijen, samen verantwoordelijk voor zeven Nederlandse kranten, niets zeggen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart B.

Wie de lancering van het Vlaamse Media Innovatiecentrum (MIX) bijgewoond heeft weet uit welke Van Thillo hoed dit komt aanwaaien. Zo een zonde dat het IBBT zich hiervoor geld uit de zakken laat slaan. Een gemiste kans voor Vlaanderen die weinig innovatief te noemen valt. Martijn Bal, eerder afgeserveerd bij de VMMa, mag zich de marionet van Lieten, Beckx en Van Thillo noemen. De enige wijze om het te kunnen opzetten is een breed draagvlak creeeren over de landsgrenzen heen. Gelukkig zijn er toch nog mensen binnen De Persgroep om deze demarche in twijfel te trekken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond