Deel dit artikel
-

Webpagina lijdt onder vetzucht

Slecht nieuws voor gebruikers van mobiel internet met datalimiet: de gemiddelde omvang van een webpagina is nu al zo’n 1 MB.

Volgens onderzoek van HTTP Archive lijden webpagina’s aan zwaarlijvigheid. Gemiddeld ‘weegt’ een webpagina 965 Kb, dat is 30 procent meer dan een jaar geleden. In 1995 ging het nog om 14 Kb, in 2003 al om 93 Kb. Opvallend is dat de Flash-content niet is meegegroeid.

Het is vooral JavaScript dat is gegroeid van 113 naar 172 KB, maar ook HTML, CSS en plaatjes dragen bij aan de vetzucht.

Overigens is het niet gezegd dat iedere mobiele browser deze hoeveelheid data binnenhaalt. De gratis Opera Mobile browser comprimeert webpagina’s tot 80 procent. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog mobiele (lees: lichtere) varianten van sites.



Deel dit bericht

5 Reacties

André Scholten

Ik denk niet eens dat de sites zelf heel erg groeien, maar dat dit het bijeffect is van het plaatsen van al die ‘social’ functies op sites. Zonder na te denken worden Facebook Friend boxen, like knoppen, enz op sites geplaatst. Zwaar vertragend, ‘dikmakend’ en best makkelijk op te lossen.

Een mooi streven voor 2012: alle sites supersnel maken. Scheelt bandbreedte, verhoogt tevredenheid en is ook nog eens goed voor de omzet.

JJ

Is er ook info bekend over het % advertenties in een site?

Peter

Ik ben het er mee eens alle codes die in sites gezet worden met daarbij de benodigde pics zorgen er zeker voor dat sites qua onzigtbare inhoud groeit

Sander Berg

@André Scholten: hoe is het plaatsen van social knoppen “best makkelijk op te lossen”? Ben wel benieuwd.

André Scholten

@Sander: je kunt de knoppen op een andere manier inladen. Je kunt wachten tot de hele website klaar is om dan verder te gaan met de social knoppen. Zo zal je site nooit last hebben van de traagheid van externe partijen. En die knoppen zijn vaak nooit direct nodig, eerst wordt de content gelezen, en dan pas wordt besloten tot het delen van die content.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond