Deel dit artikel
-

Website over dance wordt tv-zender op UPC

De website Dance Trippin wordt per volgende maand een HD-zender in het zenderpakket van UPC. Bedrijfsleider Tim Metz zendt sinds dit weekend ook over Afrika uit per satelliet.

UPC is het eerste westerse land waar Metz zijn Dance Trippin op de kabel ziet verschijnen. “We waren al live in Roemenië, Oekraïne, Kroatië en Slovenië, maar dit opent weer deuren op de kabelmarkt in Europa.” De videoregistraties van optredens van dj’s worden sinds een jaar via de satelliet in Europa uitgezonden.

Sinds ruim tien jaar maakt de ondernemer registraties van danceconcerten door dj’s. “Inmiddels heeft iedereen wel door dat het een genre is dat blijft. Via onze site en tegenwoordig ook tv zenden we complete concerten uit. Net voordat mensen uitgaan of bij after parties thuis wordt Dance Trippin vaak aangezet. Anderen zijn echt fan van een dj en kijken daarom naar de sets.”

Metz’ bedrijf is gespecialiseerd in het opnemen en uitzenden van live registraties. De focus ligt op content. “Daar is lang in geïnvesteerd. We hebben nu 250 tot driehonderd uur eigen materiaal en honderd tot tweehonderd van partners. Dit jaar alleen al maken we nog eens zo’n 150 tot tweehonderd uur hoogwaardige beelden.”

Eerst de content, dan de distributie. De ondernemer is nu met dat tweede aspect bezig. Op 1 juni gaat zijn zender live bij UPC in Nederland. “Op dit moment ben ik in Johannesburg om daar de zender te lanceren via SES Astra op de satelliet in Afrika.”

Zowel consumenten als kabel- of telecombedrijven kunnen de HD-beelden van de satelliet halen, om direct te bekijken of om in het eigen zenderpakket op te nemen. Daarvoor krijgt Metz’ bedrijf doorgaans een paar centen per abonnee. Bij UPC gaat het om 600.000 mensen die de dancezender in het zenderpakket krijgen.

Foto: Rodrigo Favera (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

John Baker

Gefeliciteerd Tim!
Ook congrats met jullie vernieuwde website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond