Deel dit artikel
-

Website van het Jaar 2016: nominaties bekend, verkiezing van start

Vandaag zijn de nominaties voor de Website van het Jaar verkiezing 2016 bekendgemaakt. Van 26 september tot en met 4 november 2016 kan het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen op meer dan 275 genomineerde websites. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Awardshow op 24 november 2016.

Goede websites zijn van groot belang in het huidige digitale tijdperk. Vanuit die gedachte organiseert analytics en insights leverancier MetrixLab, in samenwerking met e-business website en magazine Emerce, voor de 16e keer de Website van het Jaar-verkiezing.

Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2016? Het publiek kiest in vierentwintig categorieën zijn favoriet, welke o.a. beoordeeld worden op inhoud, navigatie en ontwerp. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich ‘Dé Website van het Jaar’ noemen. De volledige lijst met genomineerden van 2016 is te vinden op websitevanhetjaar.nl.

Met circa één miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot de grootste publieksprijzen van ons land. Winnaars in 2015 waren onder andere 24Kitchen, bol.com, Feyenoord, Marktplaats Auto’s, Politie.nl en TUI.

In aanwezigheid van Nederlands grootste internetmerken, wordt op 24 november tijdens de feestelijke Awardshow bekendgemaakt welke websites de Nederlandse consument heeft verkozen tot de beste websites van 2016.

De verkiezing wordt naast Nederland ook gehouden in Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk.

Foto: Remy de Klein (c)

Deel dit bericht

7 Reacties

Barrold Venendijk

Zeker weer zo’n trieste vertoning met wederom dezelfde websites.

bert

Deze site is niet beveiligd.
Ik begrijp de risico’s.
Toevoegen aan uitzonderingslijst vertrouwde websites Firefox
Eindelijk beeld.

Site zelf is weer zo’n webdesign-schaap-die-voor-google naar HTTPS is gegaan, maar vervolgens geen goed certificaat heeft geregeld. Pfff. Dit soort sites kan prima zonder HTTPS.

Tunis

Inderdaad weer een trieste lijst met sites. Altijd weer dezelfde partijen. Totaal geen vernieuwing!!

Paula

Ik zie wel wat mooie nieuwe namen. Onder andere de prachtige website http://www.ikbenZwanger.com die eindelijk de erkenning krijgt die het verdient.

Theo

ja over https://www.autovendi.nl ga ik zeker op stemmen die jongens hebben mij geholpen dus ga ik hun nu helpen!

madieke

Ik ben zo te spreken over http://www.shopalike.nl/! Door hun hoef ik niet meer heel het web af te zoeken naar kleren of schoenen, zij hebben zo veel online shops! dit maakt het shoppen erg makkelijk voor mij.

Polak

Ik ben ook te spreken over de volgende shops (maar die staant er niet in omdat het initiatief van Website van het Jaar een trieste vertoning is van nagenoeg altijd dezelfde shops):

http://www.belevenissen.nl/
https://www.envelopshop.nl/
http://www.boxers.nl/‎

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond