Deel dit artikel
-

Websites lijden aan obesitas

Websites worden alsmaar groter, zo blijkt uit het jaarrapport van HTTP Archive, dat data verzamelt over ruim een half miljoen sites. De gemiddelde site is in een tijdsbestek van een jaar 15 procent gegroeid en komt uit op 1,9 MB.

Een belangrijke factor bij de groei is het gebruik van CSS, goed voor een toename van 24 procent, en vanzelfsprekend beeld (21 procent). Gemiddeld bevatten HTML-pagina’s meer dan vijftig plaatjes. Ook JavaScript is een stijger.

Daarentegen neemt het gebruik van Flash af; 27 procent van de onderzochte sites werkt nog met Flash, vijf procent minder dan een jaar geleden. Maar de groei gaat harder dan de beschikbaarheid van hogere (breedband)snelheden. Een derde van de webgebruikers gebruikt mobiele apparatuur.

Toegegeven: de groei gaat wat minder snel dan in 2013, toen er sprake was van 32 procent toename, maar kenners constateren dat maar weinig gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen om de pagina-omvang te verkleinen.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Gelukkig is ook elk gemiddeld internet abo zowel vast als mobiel meer dan ruim meegegroeid om dit een volledig zinloos artikel te maken. Heb ik nu ook abo’s met obesitas? Is glasvezel of een 100mbit kabel abo zinloos? Zet hier Netflix eens tegenaan en dan heb je het over dataverbruik. 2Mb voor een gemiddelde site vind ik netjes, slank zelfs!

JJTB Somhorst

Het is maar hoe je het bekijkt. Als je er vanuit gaat dat iedereen in je doelgroep een vette 3 of 4g verbinding heeft of een fatsoenlijke kabel verbinding dan is het geen enkel probleem. In Nederland kun je er daar redelijkerwijs vanuit gaan maar dat is in het buitenland niet het geval. Er is niets mis om te kijken hoe je je site kunt verkleinen qua dataomvang ondanks dat je doelgroep er waarschijnlijk geen last van gaat hebben.
Het is ook handig voor je zelf of de klant. Immers kleinere website, minder bandbreedte minder kosten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond