Deel dit artikel
-

Webwinkels willen snelle invoering e-mandate

Vanaf 1 augustus 2014 worden alle eurobetalingen in Europa gestandaardiseerd binnen de Single Euro Payments Area (SEPA). Nederland heeft echter geen prioriteit gegeven aan een directe invoering van een SEPA e-mandate. Branche-organisatie Thuiswinkel.org vindt dat een gemiste kans.

‘Doordat de elektronische handtekening nog niet is ingevoerd, belemmert dit de webwinkeliers in het zakendoen,’ zei Paul Alfing, beleidsadviseur Betalingsverkeer bij Thuiswinkel.org, vandaag op het Betaalcongres in Houten. Thuiswinkel.org presenteert daar een nieuw position paper over Online Betalen in Nederland 2014.

Als gevolg van de migratie naar SEPA wordt het nationale incassoproduct vervangen door de Europese SEPA Direct Debit (SDD). Omdat er daardoor geen goede Nederlandse incassomogelijkheden meer zijn, ziet Thuiswinkel.org graag dat de elektronische variant van de handtekening, het e-mandate, snel wordt gerealiseerd om de efficiëntie van het incassoproduct te vergroten. Het e-mandate dient dezelfde status en bewijskracht te krijgen als een papieren, getekend mandaat.

Thuiswinkel.org stelt voor dat er een accreditatie wordt opgezet voor het e-mandate, zodat er ruimte blijft bestaan voor verschillende oplossingen vanuit de markt. Om de realisatie te versnellen en aan te sluiten op de beleving van consumenten, is het effectiever om gebruik te maken van bestaande specificaties, mechanismen en systemen. Een uitbereiding op iDEAL is hiervoor de aangewezen optie, vindt de organisatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Claudia

AcceptEmail Mandates met validatie via een eenmalige iDEAL betaling is vandaag al beschikbaar om invulling te geven aan de wensen van webwinkeliers aangaande een SEPA compliant machtiging voor automatische incasso.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond