Deel dit artikel
-

Weer 1 miljoen tabletgebruikers erbij

In de eerste helft van 2012 is het aantal tabletgebruikers gestegen tot ruim 2,8 miljoen Nederlanders. Dat meldt Intomart GfK op grond van het onderzoek Trends in Digitale Media.

In december 2011 stond de teller nog op 1,7 miljoen personen (14 procent). Per half jaar komen er op dit moment dus meer dan 1 miljoen gebruikers bij. De gebruiksfrequentie van de tablet neemt ook toe en 73 procent gebruikt de tablet één of meer keer per dag. Niet verrassend is dat de tablet vooral thuis wordt gebruikt; 96 procent doet dit.

De meeste tabletgebruikers hebben, ook dat komt nauwelijks als een verrassing, een iPad van Apple. Ten opzichte van de andere merken downloaden de iPad-gebruikers twee keer zoveel apps als de gebruikers van andere merken. De meest gedownloade media-app op de tablet is YouTube (48 procent).

Het aantal bezitters van de smartphone stijgt ook, maar volgens GfK minder explosief dan de tablets: van 5,4 miljoen smartphone-bezitters in december 2011 tot 6 miljoen smartphonebezitters in juni 2012. Ook voor smartphones geldt dat de Apple-gebruiker meer apps downloadt, zelfs drie keer zoveel, dan de gebruikers van andere merken: de iPhone heeft gemiddeld 40 apps, op andere smartphones gaat het om 13 apps.

Het lezen van dagbladen en tijdschriften gebeurt volgens GfK steeds vaker digitaal. Inmiddels leest 24 proocent de krant wel eens op de smartphone en 15 procent wel eens op de tablet. In de ochtend wordt het nieuws gevolgd via de gedrukte krant. In de loop van de dag volgt men het nieuws via de websites en de apps op de smartphone en de tablet. Tv-kijken en radio luisteren gebeurt in toenemende mate op de tablet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Maurice Scholten

Vooral bij bedrijfspresentaties worden ipads veel gebruikt. Het gaat makkelijk en ziet er bovenal professioneel uit.

Chilli

“De meest gedownloade media-app op de tablet is YouTube (48 procent).”

Vreemd, aangezien Youtube toch standaard meegeleverd wordt op de iPad?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond