Deel dit artikel
-

Wegener komt deze maand met reisportal

Uitgeverij Wegener lanceert later deze maand de vakantiesite ReisRadar.nl die moet uitgroeien tot de grootste reisportal van Nederland.

Wegener maakte de plannen eind vorige week bekend tijdens een eigen seminar in Haarlem, zo meldt Reisrevue.nl. De reisportal van Wegener moet de strijd aan gaan met onder andere vakantieportals als Reiskrant.nl van De Telegraaf, Horizonreizen.nl van PCM en Reizen.Ilse.nl van Ilsemedia.

Een serie grote touroperators doet mee aan de site: Neckermann, De Jong Intra, Hotelplan, DTI, Oad, Sudtours, Vrij Uit, Isropa, Girassol, Sky International en Sunair. Bezoekers kunnen 'real time boeken' bij deze partijen. Wegener verdient per boeking tussen vijf en zeven procent.

ReisRadar wordt gemaakt samen met TSi Solutions. Wegener werkt voor de site ook samen met Meteoconsult voor weersinformatie en de reisrecensiesite Zoover. De slogan van Reisradar is 'Zekerrr op vakantie'.

Deel dit bericht

6 Reacties

Frans

Dat is ook toevallig!Wij lanceren volgende maand een muzieksite die moet uitgroeien tot de grootste muziekportal van Nederland.

Martin van Kranenburg

De nieuwe website had er eigenlijk al moeten zijn want eerder is 1 november als live datum gemeld, zie http://reismanagers.wordpress.com/2007/10/19/wegener-lanceert-binnenkort-het-grootste-reisportaal-van-nederland/  We houden het dus in de gaten. In elk geval zijn al wel alle extensies geclaimd van .com, .net en .info.  

Gino Goossens

Eens kijken of deze reizenportals een tweede leven wel kunnen waarmaken. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat eerst VNU en later Sanoma komt met een reizenportal en dan nu weer Wegener met TSI. Men blijft toch het volledige aanbod missen. Hoe kan men dan waarmaken zo de gehele reismarkt transparant te maken? Daar heb je toch een X aanbod voor nodig om Y inzichtelijk en objectief te tonen? Who's next? Telegraaf… Wat zal VolkskrantReizen.nl doen? Pffff, nee ik ben bang dat het een doodspoor is. Nederlandse reis'portals': - Ilse.reizen.nl (Sanoma)- VolkskrantReizen.nl- ReisKrant.nl (Telegraaf)- ReisRadar.nl (Wegener)- Zoover (niet echt reisportal)- LibertyTV.nl Dit wel een beetje de 'top 6'…

Jan Lokhoff

Naar aanleiding van ReisRader heb ik mijn bloghoff er aan gewijd. Daarin stel ik dat vooral reisbureaus op hun tellen moeten passen, omdat de reisportals – succesvol of niet – hen en nauwelijks de touroperators beconcurren. Bloghoff staat op http://www.reisrevue.nl

marcel beemsterboer

Beste Gino, net als jij zijn wij uiteraard ook benieuwd hoe de reisconsument op deze nieuwe portals gaat reageren. Op onze website Inpakken en Wegwezen.nl kunnen consumenten per categorie de aanbiedingen van veel reisaanbieders met elkaar vergelijken. Tot nu toe zien we nog geen grote verschuivingen in de Multiscope Top 20, die maandelijks het bereik meet van verschillende websites. Multiscope wijst http://www.inpakkenenwegwezen.nl nog steeds aan als bestbezochte reiswebsite van Nederland. In onderstaand artikel zie je de hele Top20 lijst: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070703_het_succes_achter_inpakken_en_wegwezennl/

Anoniem

De Telegraaf gooit de handdoek volgens mij in de ring enIlse heeft behoorlijke problemen…Wachten is op een 'zoekallehuizen' formule.Skidirect lijkt een mooie oplossing, ware het niet dat het slechts om wintersport gaat…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond