Deel dit artikel
-

Weinig animo voor overname PostNL door bpost

Het bod dat bpost heeft uitgebracht op PostNL wil beleggers niet echt inspireren. De koers van PostNL bleef maandag achter op het bod van 5,65 per aandeel dat Bpost heeft neergelegd.

Beleggersvereniging VEB ziet alleen maar hobbels. Na een mogelijke overname is PostNL weer deels terug in staatshanden, aangezien de Belgische overheid met 40 procent van de aandelen met afstand de grootste aandeelhouder zal zijn. Geen enkele beslissing in de raad van bestuur zal passeren zonder toestemming van de Belgische overheid.

Bpost-CEO Koen van Gerven spreekt van ‘krachten bundelen’, ‘samen sterker worden’ en een ‘sterker draagvlak om in te spelen op nieuwe uitdagingen en opportuniteiten’. Concrete voorbeelden worden volgens VEB nauwelijks gegeven, laat staan dat eventuele financiële samenwerkingsvoordelen gekwantificeerd worden.

Sinds de eerste toenadering van bpost in mei maakte CEO Herna Verhagen duidelijk dat er geen enkele noodzaak is voor een overname. Ook premier Mark Rutte toonde gisteren maar weinig enthousiasme. PostNL is volgens hem een ‘efficiënt werkend bedrijf dat goed zelfstandig voort kan bestaan’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Fons Tuinstra

Met PostNL mag ook niet alles goed zijn, zeker waar het gaat om de arbeidsrelaties, maar ze doen het hier in het noorden van Belgie veel beter qua pakjes dan Bpost. De postbezorging doet Postnl nog niet, maar we krijgen 99% reclame en rekeningen per post, dus dat kan anders. Bpost heeft verder nog een subsidie van de overheid van rond the 250 miljoen € om de papieren kranten ´s ochtends te bezorgen. Zo kan ik ook profijtelijk zijn, maar dat gaat natuurlijk niet eeuwig duren. Ik heb dat systeem nog enkel in China gezien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond