Deel dit artikel
-

Werkkapitaal Mozilla zowat gehalveerd

Mozilla, de non profitorganisatie achter de browser Firefox, heeft in 2013 zijn opbrengsten nauwelijks zien stijgen. Niettemin kwam er altijd nog zo’n 311 miljoen dollar binnen, zo blijkt uit het jaarverslag waaruit Cnet citeert.

De Amerikaanse organisatie wist zijn omzet de afgelopen jaren met 90 procent te verhogen, maar dat lukte niet meer in 2013. En omdat de kosten met 40 procent toenamen, halveerde het werkkapitaal tot 36,9 miloen dollar in 2013.

Negentig procent van de inkomsten in 2013 kwam van geldschieter Google, in ruil voor een standaardpositie in het zoekscherm van Firefox.

De rol van Google als geldschieter is voorbij. Vorige week kondige Mozilla Yahoo als zoekpartner aan. Het is niet bekend of die een even groot bedrag zal fourneren.

Mozilla zal heel wat moeten doen om zijn positie in de browsermarkt vast te houden. Het marktaandeel op alle apparaten bedraagt 12 procent, volgens StatCounter. Maar Firefox is nauwelijks aanwezig op mobiele apparaten. Firefox is alleen beschikbaar op Android, niet op iOS.

Het bedrijf mikt op zijn eigen Firefox OS. Mobiele telefoons met deze software zijn in 24 landen verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond