Deel dit artikel
-

WeTransfer begint muziekdienst

Het Nederlandse WeTransfer gaat woensdag in Los Angeles een eigen muziekdienst aankondigen. Dat zegt marketingdirecteur Maarten Kadiks tegen Bloomberg.

Prince, Big Grams en Disclosure delen al muziek en video via WeTransfer en het bedrijf wil dat nu verder uitbreiden. Zo zouden vertegenwoordigers van Justin Bieber, Pharrell en Madonna al zijn benaderd. Deze artiesten kunnen adverteren via een roterend scherm dat iedere 45 seconden wordt ververst.

Er zijn geen plannen om er geld mee te verdienen, maar WeTransfer wordt wel een concurrent voor de bestaande muziekdiensten. Kadiks noemt als voorbeeld SoundCloud, waar iedereen muziek kan achterlaten. Hoe het een en ander precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk. Momenteel wordt WeTransfer gebruikt voor het delen van grote bestanden die tijdelijk worden opgeslagen.

De plannen komen niet toevallig nadat Troy Carter aan boord is gekomen, behalve investeerder ook talentmanager voor artiesten als Lady Gaga en Meghan Trainor. Carter investeerde in onder meer Uber Lift, Dropbox en Spotify.

WeTransfer ontleent de helft van zijn inkomsten aan advertenties en de andere helft aan abonnementen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Wim Plevier

Ik vond het juist zo sterk dat wetransfer 1 ding deed en dan heel goed. Muziek en wetransfer lijkt mij nog niet zo’n goede combi, het lijkt me wat gezocht. Maar we gaan het zien.

Boyke

1 vraag die nu wel naar voren komt, worden alle rechten ook netjes opgegeven bij de buma stemra e.a.?
Zou wel zo netjes zijn. Verder moet ik eerlijk toegeven dat het niet echt heel erg veel toegevoegde waarde heeft.

Grootste ergernis van bezoekers van websites is vaak dat er ongevraagd geluid ineens door de speakers komt. Ik denk dat dit een reden is voor mensen om wetransfer toch minder te gaan gebruiken?

Stefan

Dus we krijgen straks wachtmuziekjes tijdens het versturen van bestanden 😉

zeikerds

Wat zijn nederlanders toch zeikerds man @boyke @Wimplevier sjesus altijd zeiken. Just let it be man

Piet

Helemaal met Wim eens, Wetransfer is echt goed uitgevoerd, maar als ik dan die site van wemarket zie dan barst ik vrijwel direct in huilen uit. Nalden had hier zeker geen zin meer in, die scheurt liever in een dikke bak naar zijn riante villa.

Maar schoenmaker, blijf dan bij je leest, ga dan ook echt chillen en niet een halve muziek dienst opstarten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond