Deel dit artikel
-

WappZapp moet visuele Marktplaats worden

Een Nederlandse startup wil eens soort visuele Marktplaats voor de televisie worden. Favoriete televisiefragmenten op je mobiel kun je ook op het tv-scherm tonen.

Ze hebben de toepassingen in hun vrije tijd ontwikkeld: WappZapp. Op een nieuwe app voor de iPhone, die gisteren op het Cross Media Café Mobiel in Hilversum werd getoond, maar al sinds november beschikbaar is in iTunes, zijn alle shows van de Nederlandse televisie en de populaire video websites in één overzicht te zien. Niet alleen kun je favoriete fragmenten delen met (Facebook) vrienden, het belangrijkste dat je met de app kunt doen is fragmenten ‘wappzappen’ naar een Connected TV, oftewel een televisie met internetverbinding.

WappZapp demonstreerde de toepassing gisteren op een Smart TV van LG. Daar draaide geen aparte applicatie op, maar slechts de bestaande mediabrowser van de publieke omroep. Via een code kan men de app koppelen aan de televisie, waarna de fragmenten op de mobiele telefoon of de iPad beeldvullend op het tv scherm te zien zijn.

Colin Ellis en Wienke Giezeman waren naar eigen zeggen nogal gefrustreerd over de beperkingen van internet televisie. De televisie mag dan tegenwoordig op internet zijn aangesloten, het is nog een hele toer om een video te selecteren van internet. Voor like Hulu of Netflix is de kijker vaak op de pc aangewezen.

De ontwikkeling van de betaversie heeft twee jaar gekost. Op dit moment wil het duo reacties afwachten, waarna applicaties voor andere platformen zoals Android zullen worden ontwikkeld. Ellis en Giezeman hebben nu nog een volledige baan, maar uiteindelijk willen ze aan de app verdienen. Volgens Ellis bestaat het verdienmodel uit het verwijzen naar contentpartners, die daarvoor een vergoeding betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond