Deel dit artikel
-

WhatsApp is vooral een Android-ding

Ongeveer driekwart van alle WhatsApp gebruikers zitten op Android. Dat blijkt uit een studie onder 50.000 internetgebruikers van GlobalWebIndex (GWI).

73 procent van de WhatsApp gebruikers heeft een Android toestel, 22 procent gebruikt iPhone. WhatsApp wordt veel gebruikt in opkomende markten, waar Android het dominante mobiel OS is.

WhatsApp had in april 800 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, sindsdien heeft de Facebook dochter geen nieuwe cijfers vrijgegeven, maar het is aannemelijk dat het aantal richting 900 miljoen gaat.

 

Deel dit bericht

9 Reacties

Teun van den Acker

Misschien handig om het de volgende keer eerst af te zetten tegen marktaandelen van de operating systems, voordat je zo’n titel schrijft. http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

Ray

Mijn gedachte ook Teun.
Android heeft 75% van de markt in handen. Logische dat het zich doorvertaald in populaire apps…..

anouar

Idd. Beetje kortzichtig bericht dat helemaal niks zegt. Heeft puur te maken met marketshare

ferdinandes

idd, zeg wat een misleidend stuk

Frank

Wat zijn de % als ze zijn opgeschoond voor marktaandelen? Dan pas weet je of het een ‘ding’ is van Android! Nu is het niet zo’n best stukje!

dirk

Ik heb “WhatsApp” voor de gein ff vervangen door “smartphone”:

Smartphone is vooral een Android-ding

Ongeveer driekwart van alle smartphone gebruikers zitten op Android. Dat blijkt uit een studie onder 50.000 internetgebruikers van GlobalWebIndex (GWI).

73 procent van de smartphone gebruikers heeft een Android toestel, 22 procent gebruikt iPhone. Smartphones worden veel gebruikt in opkomende markten, waar Android het dominante mobiel OS is.

Smartphones hadden in april 800 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, sindsdien heeft de Facebook dochter geen nieuwe cijfers vrijgegeven, maar het is aannemelijk dat het aantal richting 900 miljoen gaat.

job

Ik sluit me aan bij de commentaren hier boven. Whatsapp is geen android ding, android heeft meer marktaandeel. Dat is iets heel anders.

Jos

Precies mijn idee (als de vorige reactie). Er zal niet veel verschil zijn, Whatsapp zal os onafhankelijk zijn. Als een ios eigenaar wil “chatten” met vrienden die Android hebben zal hij/zij toch ook Whatsapp installeren. De schrijver zegt wel “WhatsApp wordt veel gebruikt in opkomende markten, waar Android het dominante mobiel OS is.”, maar dat is onvoldoende. Je zou het onderzoek moeten omdraaien. Vraag aan een telefooneigenaar welk os hij heeft en of hij Whatsapp gebruikt.

Jeroen

En dan te bedenken dat degene die het stuk op GWI heeft geschreven een PhD heeft, samen met, uiteraard, een ‘senior’ titel. Ik ga ‘m absoluut inhuren ;-).

Felim McGrath
As Senior Trends Analyst, Felim oversees GlobalWebIndex’s off-the-shelf reports, including up-to-date Trend Reports, new Flagship reports and detailed Audience Reports.

He joined GlobalWebIndex after completing a Ph.D in the Social Sciences at Trinity College, Dublin and studying at the University of Cambridge.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond