Deel dit artikel
-

Where’s Jony? Heeere’s Jony!

Paniek onder oplettende Apple-watchers. Bij het krieken van de dag bleek Jony Ive, de topontwerper van Apple, zomaar verdwenen van de pagina van het Apple management. Dat beloofde niet veel goeds. Meestal verwijdert Apple profielen direct na vertrek of ontslag. Na enkele spannende uren keerde het profiel terug en verklaarde Apple dat er onderhoud aan de pagina werd gepleegd.

Geen bedrijf wordt zo in de gaten gehouden als Apple. Kennelijk beginnen honderden oplettende Amerikanen de dag met een blik op de profielensite van het topmanagement van Apple, want de missende Jonathan Ive was al gauw het belangrijkste gesprek op sociale media en Apple-sites.

En Ive wordt gezien als onmisbaar voor Apple, zeker na de dood van Steve Jobs. De Brit is bij Apple verantwoordelijk voor veel iconische ontwerpen, zoals de unibody MacBook, de iPod, iPhone en de iPad.

In 2011 wilde Ive al eens terug naar Somerset, Engeland, voornamelijk vanwege de opvoeding van zijn kinderen. Ive verbleef in Californië vanwege een regeling met ‘gouden handboeien’ (lees: een kleine 30 miljoen dollar), maar daaraan dreigde destijds een einde te komen. Hij wilde niet weg bij Apple, maar zijn bazen vonden het reizen tussen Engeland en de VS geen goed idee. Ive bleef. Details over een nieuwe regeling bleven geheim.

Apple rumoursites stelden hun fans vanochtend alvast gerust, zijn verdwenen profiel was vast een vergissing, maar de onrust verdween niet. Sommige prevelden schietgebedjes, anderen slepen voorzichtig hun necrologieën, of belden de bank voor de verkoop van de aandelen. Was Jony overgelopen naar Samsung? Naar Tesla soms?

De BBC belde met Apple en kon het verlossende woorden melden: onderhoud aan de pagina. Een Apple fan: ”Ik vind wel dat hij dan deze maand twee uur minder salaris moet krijgen’.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter

Daar ging het aandeel apple even onderuit…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond