Deel dit artikel
-

Willem Vermeend gaat in glas

Oud-minister en -staatsecretaris Willem Vermeend wordt per 1 februari de nieuwe voorzitter van het Fiber-to-the-Home (FttH) Platform Nederland.

Met de komst van Vermeend als onafhankelijk voorzitter gaat het Platform naar eigen zeggen een nieuwe fase in en wil de organisatie zich nadrukkelijk mengen in het publieke debat rond innovatie en infrastructuur.

Vermeend is internetondernemer, commissaris bij een aantal (ICT) bedrijven en daarnaast bijzonder hoogleraar Economics en Internet Economics ( E-Business). Een grotere bekendheid geniet hij als oud staatssecretaris van Financiën en oud minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de periode 2004-2009 vervulde hij tevens het voorzitterschap van de stichting Nederland BreedbandLand (NBL).

Het FttH Platform Nederland bestaat sinds najaar 2009 en wil de acceptatie en het gebruik van glasvezel bij alle belanghebbende stakeholders vergroten. Het FttH Platform heeft als concrete doelstelling, dat Nederland in 2020 behoort tot de top 3-glasvezel infrastructuur van de wereld met een landelijk dekkingspercentage van 80 procent.

Op dit moment participeren 64 bedrijven, organisaties en gemeenten in het Platform.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Naastepad

Geachte heer Vermeend, fijn dat u dit gaat doen. Ik wens u veel sukses in helpen realiseren van de doelstelling van het FTTH Platform. Mvrgr, Paul Naastepad (voormalige President FTTH Council Europe)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond