Deel dit artikel
-

Wimax-bedrijf Worldmax heft mobiel netwerk op

Worldmax, voorheen Enertel Wireless, sluit het eigen mobiele netwerk per 1 augustus. Een rechtszaak van Defensie, waarbij de laatste klaagde over storingen, maakt dat het Wimax-bedrijf geen beschikking meer heeft over het volledige frequentieband.

Aerea, de naam van de mobiele breedbandaanbieder van Worldmax, was het eerste Nederlandse Wimax-netwerk dat in 2008 werd gelanceerd. Het bedrijf richtte zich toen op de Amsterdamse markt. Rond 2011 had het bedrijf landelijk dekkend mobiel internet willen aanbieden.

Wolrdmax maakte dinsdag bekend de stekker uit Aerea te trekken. De rechtszaak met defensie, die werd geschikt, leidde tot de beperking van de frequentievergunning van Worldmax. Dit was de nekslag voor Aerea.

Nadat KPN in 2006 Enertel Telecom had overgenomen voor 10 miljoen euro bleef enkel Enertel Holding over, een bedrijf met een Wimax-licentie. Kort daarna werd bekend dat de investeringstak van Intel een belang had genomen in Wimax-bedrijven op een aantal continenten, waaronder in Enertel.

Keimpe B. Algra, CEO van Worldmax: "Door de situatie met het Ministerie van Defensie bleken we als het ware een huis gebouwd te hebben op grond die zomaar onteigend kon worden op basis van nationale en Europese veiligheidsoverwegingen. Groot was de ontgoocheling bij ons en onze aandeelhouders die de tot op heden gemaakte investeringen zomaar verloren zagen gaan. Dit is een slechte boodschap voor onze klanten en een verarming voor het toch al verschraalde telecom aanbod in Nederland."

Worldmax is op dit moment in gesprek met andere breedband providers om te kijken of deze de Worldmax klanten een vervangende dienst kunnen aanbieden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jordy van Gent

Echt een verlies. Een klap in het gericht van innovatief Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond