Deel dit artikel
-

Windows XP blijft hardnekkig aanwezig

Nog altijd tien procent van de internetgebruikers blijft werken met het onveilige Windows XP. Dat blijkt uit gegevens van Net Applications en StatCounter. In totaal gaat het om zo’n 150 miljoen pc’s.

Microsoft stopte de ondersteuning voor XP vorig jaar en levert ook geen beveiligingsupdates meer. Daarmee zijn deze pc’s belangrijke infectiehaarden voor malware en virussen.

Het gebruik van Windows XP liep aanvankelijk wel sterk terug, maar in juli bedroeg de afname nog maar 0,2 procent. Blijkbaar willen gebruikers hun systemen niet opwaarderen.

Windows 7 is veruit het populairst, met een marktaandeel van 60,8 procent. Windows 8.1 volgt op grote afstand met 13,1 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arash

Gebaseerd op de statistieken van StatCounter is het marktaandeel van Windows XP 2,7% in Nederland. Vorig jaar was het 5,3%!

branco

Rede is simpel. Windows XP Professional blijft gewoon de beste windows die ooit op de markt is gebracht. Windows 10 is niet beter dan XP want koop jij een game van 2016 en je installeert een spel op windows 7 8 of 10. 9 van de 10x loopt het spel niet lekker. installeer je het op XP PRO, terwijl op de game cover geen xp als ondersteuning staat, loopt het spel als de beste. Er is gebleken dat windows 8 en windows 10 problemen hebben met Grand Theft Auto 5. Waar Windows XP geen enkele moeite mee heeft. Windows XP ondersteund heel veel games dat wat windows 8 en 10 niet doen. Daarin tegen begrijp ik niet waarom xp niet meer ondersteund word, Windowx XP blijft hardnekkig en ook al is die naar jaren de stekker door microsoft eruit getrokken houd XP het nog steeds bij met zware spellen op de computer. In 2015 intrudiseerde een rus de Nieuwe Windows XP Professional. Deze XP is compartible met windows 8 gemaakt. Dat houd in dat de updates die voor xp gestopt zijn verder gaan met de updates van vista en windows 8 als xp ondersteuning. Met andere woorden, je hebt gewoon je vertrouwde xp met de updates van vista en 8 en zo blijft windows beschermt.vele bedrijven en particulieren blijven XP trouw vanwege dat XP nooit problemen heeft. Ik gebruik ook nog steeds Windows XP en weiger naar windows 10 te gaan. Meer weten over de return of Windows XP? http://movie-forum.co/showthread.php?t=40054

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond