Deel dit artikel
-

BUX en Yippie! winnaars Accenture Innovation Awards

Nick Bortot, oprichter van de speelse beleggingapp BUX, is een van de winnaars van de Accenture Innovation Awards, die vandaag in Maarssen werd gehouden. Dealmaker app voor consumenten en winkels Yippie! kreeg de onderscheiding in de categorie Personalized Shopping & Paying. Jeroen Tas (Philips) werd Innovator van het Jaar.

Accenture reikt de onderscheidingen jaarlijks uit om innovatieve prestaties te erkennen. Anders dan de voorgaande jaren zijn de Innovation Awards dit jaar uitgereikt in tien door Accenture gedefinieerde innovatie- en groeithema’s. Al die thema’s hebben betrekking op technologie, maar wel in de meest brede zin des woords.

De startups mochten vandaag in een druk en behoorlijk warm Fabrique in Maarssen nog een keer pitchen voor een jury. Op de beursvloer konden de winnaars ook nog eens hun kunnen tonen. Daarnaast was er een uitgebreid lezingenprogramma over innovatie.

Jeroen Tas, CEO Healthcare Informatics, Solutions & Services Philips, werd uitgeroepen tot Innovator of the Year 2015. De jury roemt de Philips topman om de wijze waarop hij bijdraagt aan de transformatie die het bedrijf doormaakt naar een bedrijf dat met digitale en cloud technologieën en nieuwe servicemodellen overheden, zakelijke klanten en consumenten ondersteunt om zo mensen gezond te laten blijven en gezondheidszorg beter en efficiënter te organiseren.

Emerce heeft het aflopen jaar aan een groot aantal genomineerden aandacht besteed. De complete serie van Pieter Paul van Oerle is hier terug te lezen.

Winnaars Accenture Innovation Awards 2015

Health & Wellbeing
Wevolver – platform voor het samenwerken aan Open Hardware projecten

Fair Food
Carezzo – eiwitverrijkte voeding

Personalized Shopping & Paying
Yippie! – dealmaker app voor consumenten en winkels

Seamless Travel & Transportation
CocoPallet – transportpallets geperst van kokosafval

Perfect Cities
LOFT2GO van Urban PopUp – pop-up lofts in leegstaande kantoren

The Internet of Me
BUX – beleggingsapp voor iedereen

Safe & Secure Society
Sweetie 2.0 van Terre des Homme – methode om kindmisbruikers op internet op te sporen, te waarschuwen en af te schrikken

Clean & Affordable Energy
The Nerdalize Cloud van Nerdalize – computerserverwarmte om huishoudens te verwarmen

Smart Manufacturing
Fleet Cleaner – robots die schepen reinigen en inspecteren

Circular Economy
Coconut Husk Board van GOODHOUT – Hout van kokosnootbolsters

Deel dit bericht

3 Reacties

Fred

Alle winnaars gefeliciteerd, jammer dat we dit jaar het niet hebben gehaald, wel super blij met onze top 25 notering! Gelukkig mogen we volgend jaar weer meedingen naar de nr 1 positie met http://www.hallobezorger.nl

Vic

Winnaars van harte! ook Bux, al zijn de helden van Utomik mijn keuze..

David

Alle pitches gezien. Yippie! en Sagent.io deden het allebei erg goed. Ik denk dat Yippie! telkens awards wint, omdat het een begrijpelijke innovatie is die zichtbaar populair is bij het publiek. Daar hebben andere innovaties al gauw een achterstand, terwijl ze misschien minstens zo innovatief zijn. Maar toch, knap gedaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond