Deel dit artikel
-

Winst Criteo: +154%

Criteo sluit het derde kwartaal af met een ruime winstverdubbeling, een getal dat op 15 miljoen euro uitkomt op een omzet van 424 miljoen dollar. Los daarvan staken Criteo en SteelHouse hun juridisch steekspel over klikfraude.

Zojuist publiceerde Criteo de financiële cijfers over het derde kwartaal van het jaar. Het Franse technologiebedrijf, met een notering aan de Amerikaanse beurs Nasdaq, noteert een omzetgroei van 27 procent tot 424 miljoen dollar. Wanneer de acquisitiekosten in mindering worden gebracht blijft een verkooptotaal van 177 miljoen over, een plus van 32 procent.

In de drie maanden tot eind september tekende de reclamespecialist duizend nieuwe klanten, wat het totaal op 13.000 brengt.

Meer dan de helft van de omzet, 57 procent, is afkomstig uit kliks op reclame op mobiele telefoons.

Meer dan de helft van de klanten, zeven- van de dertienduizend, draait campagnes op Facebook en Instagram.

Op technologisch front zette Criteo afgelopen week voor zichzelf belangrijke stappen met de overname van Hooklogic en de introductie van Predictive Search. Simpelgezegd zijn dat technieken om webwinkeliers beter passende reclameboodschappen te laten uitserveren.

Criteo levert technologie om op basis van profielinformatie van internetgebruikers, via cookies, gericht commercials te tonen.

Veertig procent van de omzet wordt in Europa gerealiseerd, 36 procent in Amerika en 24 procent in de APAC-regio.

Gisteren publiceerde Criteo een verklaring waarin het juridisch steekspel met SteelHouse zegt te staken. Ze beschuldigden elkaar over en weer van klikfraude, wat volgens observanten de reclamemarkt in zijn geheel schaadt. De Fransen zijn specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie voor display- en e-mailcampagnes.

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Leon

‘een ruimte winstverdubbeling’
klinkt bijna buitenaards

Erwin Boogert

Oeps, een letter met een eigen wil. Zal ‘m tot de orde roepen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond