Deel dit artikel
-

Wipro Digital koopt Designit

Wipro Digital wordt een significante Europese speler in de online sector met de overname van Designit uit Denemarken. De Denen zijn internationaal bekend om hun strategische ontwerp, design- en UX-kennis.

Met de voorgenomen overname van Designit verwerft Wipro zich een stevige dosis designexpertise.

Vanuit de geschiedenis is het van oorsprong Indiase bedrijf vooral IT-georiënteerd. Aangezien online business afgelopen jaren strategisch steeds belangrijker is geworden voor corporates (digitale transformatie) heeft Wipro zich met Digital op dit terrein begeven. Design kan in de vormgeving van digitale processen van onderscheidend belang zijn.

De Denen positioneren zich met het statement: “We richten ons op drie belangrijke thema’s: Burger van de Toekomst, Smarter Living en Gezond Leven. We specialiseren ons niet in sectoren of werk met verticaal georiënteerde projecten omdat die, per definitie, over het verleden gaan – niet over het maken van de toekomst.”

Hoeveel Wipro voor de overname heeft betaald is niet bekendgemaakt.

Designit heeft kantoren in Aarhus, Kopenhagen, Stockholm, Oslo, München, Barcelona, Madrid en Tel Aviv.

Wipro heeft in Nederland zo’n vierhonderd medewerkers van wie een deel is gealloceerd bij Digital.

Timo Fine, directeur Benelux bij Wipro, laat aan Emerce weten: “We zien een enorme vraag naar digitale transformatie in de Nederlandse markt. Impactvolle klantervaringen staan vaak bovenaan de agenda van CDO’s, CMO’s en COO’s bij onze Nederlandse klanten en prospects. In Nederland werken we bijvoorbeeld al met Wipro Digital voor een wereldwijd elektronicabedrijf aan het in kaart brengen en optimaliseren van de customer journeys. Met Designit zal Wipro ook in staat zijn om bij het ontwerp van de oplossingen alle menselijke aspecten mee te nemen.”

Foto: Marcus Hansson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond