Deel dit artikel
-

MWC: Firefox OS krijgt brede ondersteuning (update)

Achttien telecomaanbieders in de wereld leveren binnenkort toestellen met het mobiele OS van Mozilla. Het HTML-vriendelijke Firefox OS is vooral bedoeld voor de onderkant van de markt.

América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN en VimpelCom staan inmiddels op de lijst van telecombedrijven die toestellen met Firefox OS gaan leveren. Het gaan om toestellen van ZTE, LG en Alcatel, die allemaal draaien op een Qualcomm Snapdragon processor. ZTE presenteerde zijn eerste toestel ZTE Open maandagmiddag (foto onder).

Firefox OS is volledig gebaseerd op HTML, en dus zijn nagenoeg alle toepassingen webapplicaties. Er komt niettemin een eigen webwinkel voor webapplicaties van derden.

De toestellen zullen vooral te koop zijn in landen waar smartphones voor grote delen van de wereld nog tamelijk duur worden geacht, zoals Polen, Brazilië, Mexico, Spanje en Venezuela. In rijkere westerse landen worden geen Firefox OS-toestellen verwacht.

Dat is misschien maar goed ook, want marktvorser Strategy Analytics denkt dat Firefox OS blij mag zijn met een marktaandeel van één procent, terwijl Android dit jaar richting 67 procent gaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond