Deel dit artikel
-

Yahoo en Google kopen weer startups

Aan de startup honger van internetbedrijven Google en Yahoo lijkt maar geen einde te komen. Google heeft voor een onbekend bedrag fotobedrijf Jetpac ingelijfd, en Yahoo koopt ClarityRay, dat frauduleuze advertenties opspoort.

Jetpac, nog geen twee jaar oud, analyseert Instagramfoto’s om voor vakantiegangers een soort stedengids samen te stellen. Wat Google er precies mee wil is niet bekend, mogelijk wordt de onderliggende technologie gebruikt voor visueel zoeken. De apps van het bedrijf verdwijnen al binnen enkele dagen al uit de App Store.

Het Israëlische ClarityRay komt voor een onbekend bedrag in handen van Yahoo. De startup heeft een aantal producten, waaronder opvallend genoeg een ad-blocker, maar de focus ligt op het identificeren van frauduleuze advertenties.

Het is de tweede overname voor Yahoo in een paar dagen. Eerder deze week werd Zofari ingelijfd, een bedrijf dat plaatselijke restaurants en bars adviseert en enigszins lijkt op het oude (inmiddels verdwenen) Wanderfly van TripAdvisor. Eind juli kocht Yahoo analyticsbedrijf Flurry.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond