Deel dit artikel
-

‘Beste Yahoo kwartaal sinds 2010’

Yahoo deed het in het eerste kwartaal van 2014 beter dan verwacht. De omzet steeg van 1,07 vorig jaar naar 1,09 miljard dollar, zij het wel grotendeels dankzij het belang in Alibaba dat binnenkort naar de beurs gaat.

Yahoo heeft een belang van 24 procent in de Chinese e-commerce gigant Alibaba, die bij de voorgenomen beursgang 150 miljard dollar waard zou zijn. De waarde van het bedrijf is de laatste tijd sterk gegroeid. Yahoo meldde vanavond ook goede kwartaalcijfers voor Alibaba. De omzet over het vierde kwartaal ging naar 3,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 1,4 miljard dollar versus 642 miljoen vorig jaar.

De nettowinst van Yahoo in het ‘beste kwartaal sinds 2010’ daalde intussen van 390,3 naar 311,6 miljoen dollar. Display advertenties stegen licht met twee procent naar 409 miljoen dollar, na continue dalingen in de voorgaande kwartalen. Adverteerders betaalden zes tot acht procent meer per klik. Search bracht negen procent meer op en kwam uit op 444 miljoen dollar.

Mobiele diensten blijven groeien met 430 miljoen gebruikers. Yahoo meldt een sterk groeiend gebruik van zijn apps, waaronder die voor Yahoo Mail. Volgens CEO Marissa Meyer zal in het tweede kwartaal ‘flink worden geïnvesteerd’ in de maildienst.

In het afgelopen kwartaal introduceerde Yahoo nieuwe advertentieproducten, waaronder Gemini, een marktplaats voor mobiele search en native advertenties, en gesponsorde verhalen voor dochter Tumblr.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond