Deel dit artikel
-

Yahoo verliest advertentieomzet, beleggers optimistisch

Internetbedrijf Yahoo lijkt vaart te verliezen. De nettowinst van Yahoo is in het eerste kwartaal weliswaar met 36 procent gestegen, boven verwachtingen, maar de omzet bleef gelijk.

De winst ging naar 390,3 miljoen dollar, tegen ruim 286 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet bleef steken op 1,07 miljard dollar, onder de verwachtingen.

De verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn nauwelijks hoger: 1,09 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op gemiddeld 1,11 miljard dollar.

Beleggers blijven optimistisch, dat komt echter grotendeels door de verwachte beursgang van de Chinese internetgigant Alibaba, waarin Yahoo een belang heeft van twintig procent. De beurswaarde van het bedrijf wordt geschat op 55 miljard tot wel 120 miljard dollar, vergeleken met de 26,2 miljard van Yahoo zelf.

Onderliggende cijfers geven een wat ander beeld van Yahoo, dat zijn advertentieomzet ziet teruglopen met elf procent tot 455 miljoen dollar, vergeleken met een jaar eerder. CEO Marissa Meyar denkt dat men die markt wel weer kan terugpakken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond