Deel dit artikel
-

Yahoo zoekt nieuwe directeur voor Nederlandse brievenbusfirma

Yahoo zoekt een directeur voor zijn Nederlandse vennootschap in Koog aan de Zaan. Yahoo Nederlands BV wordt op dit moment uitsluitend voor fiscale doeleinden gebruikt.

Onlangs meldde persbureau Bloomberg dat Yahoo geld via Nederland doorsluist naar de Kaaimaneilanden en Mauritius. Het Amerikaanse internetbedrijf zou op deze manier alleen al in 2011 42,8 miljoen dollar minder belasting hebben betaald. De vestigingen van Yahoo in Frankrijk en Engeland kunnen geld niet rechtstreeks versturen naar de belastingparadijzen door een zogenoemde straftaks. De Nederlandse route biedt in dat opzicht soelaas, omdat Den Haag belastingverdragen met diverse landen heeft afgesloten.

De vennootschap van Yahoo, gevestigd in een Zaans-groen houten pand, wordt al sinds 2007 geleid door Reindert Dooves, wiens LinkedIn profiel nog steeds ongewijzigd is. De nieuwe directeur zal zich blijkens het profiel louter met financiële zaken bezighouden.

Vanuit Den Haag komen steeds meer geluiden om Nederlandse brievenbusfirma’s te sluiten. Ook gote Nederlandse multinationals maken massaal gebruik van brievenbusfirma’s in belastingparadijzen als Bermuda, de Bahama’s  en de Kaaimaneilanden. PvdA-leider Diederik Samsom zei gisteravond in het tv-programma College Tour dat hij een einde wil maken aan de belastingontwijking door internationale bedrijven in Nederland.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sjaak

Beetje oud nieuws dit!

H.A.M. van Hemert

Ik kan wel een brievenbusbaan gebruiken. Heb ruime financiële ervaring

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond