Deel dit artikel
-

Yandex opent Europees verkoopkantoor

Ruslands grootste zoekmachine Yandex opent een verkoopkantoor in Zwitserland om aan de groeiende belangstelling van Europese adverteerders te voldoen.

Het kantoor in Luzern is het tweede kantoor daar van Yandex, wiens zoekmachine dagelijks 21 miljoen gebruikers heeft. Het eerste kantoor wordt bemand door programmeurs. De keuze voor juist die stad, is vermoedelijk ingegeven door het feit dat Google daar zijn grootste ontwikkelteam heeft zitten buiten Amerika.

Het tweede filiaal is bedoeld om betere aansluiting te creëren tot de Europese adverteerdersmarkt. Steeds meer westerse bedrijven richten zich namelijk op de Russische middenklasse.

Yandex denkt dat het na Google en Bing de grootste zoekmachine ter wereld is. Op zijn thuismarkt heeft het een bereik van zestig procent. Het advertentiesysteem is geënt op het model van Google AdWords.

Het Europese verkoopkantoor van Yandex staat onder leiding van Bernard Lukey. Hij was tot voor kort directievoorzitter van Ozon.ru, dat ook wel wordt omschreven als de Russische pendant van Amazon.com.

Yandex is statutair gevestigd in Den Haag. Het Nederlandse bedrijf Van Doorne adviseerde de Russen bij hun Amerikaanse beursgang die in mei 2011 plaatsvond.

Rusland is volgens IAB Europa de snelst groeiende reclamemarkt van Europa. In 2010 ging tussen de tien en vijftien procent van alle reclamebestedingen naar online kanalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond