Deel dit artikel
-

Yelp koopt SeatMe, Iens buiten schot

Recensiesite Yelp neemt het online boekingssysteem voor restaurants SeatMe over. Het gaat om de Amerikaanse versie. De gelijknamige Nederlandse dienst, in handen van Iens, heeft niets met de transactie te maken.

Twee miljoen dollar in contanten en goed tien miljoen dollar in aandelen legt Yelp op tafel om SeatMe te kopen. Dat is een goedkoop, simpel systeem waarmee klanten van restaurants en andere gelegenheden via het web en mobiel reserveringen kunnen maken. Papieren gastenlijst zijn daardoor verleden tijd.

Yelp koopt het vijftien koppen tellende team om een strategische nieuwe functie aan zijn eigen recensiesite te kunnen toevoegen. Het gaat betalende klanten afleveren bij restaurants. Het ligt voor de hand dat de boekingsdienst op enig moment ook op de Nederlandse Yelp zal worden aangeboden.

De recensiesite is bezig met een strategische koerscorrectie. Het verzamelen en publiceren van reviews alleen biedt geen concurrentievoordeel nu Google Maps hetzelfde doet op veel grotere schaal. Daarom verschuift Yelp zijn verdienmodel van de oriëntatiefase bij de consument naar (ook) de transactiefase. De daadwerkelijke aankoop. Sinds vorige week biedt Yelp in Amerika de optie om eten te reserveren bij afhaal- en thuisbezorgrestaurants.

Boekingsplatform Seatme.nl, dat onderdeel is van IENS, zegt dat de Amerikaanse SeatMe en de Nederlandse twee volstrekt verschillende en van elkaar gescheiden bedrijven zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond