Deel dit artikel
-

‘YouTube lanceert twee betaalkanalen’

YouTube wil binnen enkele maanden twee nieuwe betaalde diensten lanceren. De gratis versie blijft. Daarnaast komt er een betaald kanaal voor muziekvideo’s en een meer algemeen kanaal zonder advertenties.

Volgens The Verge gaat het muziekkanaal Music Key 7,99 dollar per maand kosten, van het algemene streamingkanaal is de prijs nog niet bekend. Op dit laatste kanaal zullen ook video’s worden getoond die op de oude YouTube niet te zien zijn. Die video’s zouden ook kunnen worden gedownload.

YouTube krijgt steeds meer concurrentie van videodiensten als Netflix, Amazon en Hulu, maar kan niet dezelfde kwaliteit programma’s bieden omdat alles uit advertentie-inkomsten gefinancierd moet worden. YouTube haalde vorig jaar 4 miljard dollar omzet binnen. Netflix verdient alleen al meer met abonnementen,

Music Key is mogelijk ook een handreiking naar platenlabels die al jaren vinden dat YouTube ze slecht betaalt. YouTube zegt dat het al ‘vele miljarden’ aan muziekrechten betaalt. De huidige contracten lopen volgend jaar af, volgens The Verge lopen de onderhandelingen over Music Key, dat eigenlijk al veel eerder zou worden gelanceerd, buitengewoon stroef. Het is mogelijk dat bepaalde muziekvideo’s eerst gratis zijn en dan achter de betaalmuur verdwijnen.

Beide nieuwe kanalen moeten nog voor het einde van het jaar aangeboden worden. Met het een dezer dagen gelanceerde gamekanaal zou YouTube daarmee drie extra diensten krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond