Deel dit artikel
-

YouTube wordt meer als Facebook

YouTube krijgt tegen het einde van dit jaar een nieuw soort timeline waarmee de Googledochter meer op Facebook gaat lijken.

In een nieuw tabblad, dat de ontwikkelaars Backstage noemen, kunnen YouTubers dingen doen die compleet nieuw zijn voor de videosite. De belangrijkste daarvan: foto’s, links en geschreven tekst delen maar bijvoorbeeld ook peilingen houden onder kijkers.

Venturebeat bericht over de vermeend aanstaande noviteiten.

In eerste instantie komen de nieuwigheden beschikbaar aan een selecte gebruikersgroep. Dat zijn vermoedelijk grote, bekende YouTubers of kleinere kanalen met hoge mate van interactie. YouTube zal vermoedelijk ook kijken naar de vraag of en welke activiteiten de videomakers buiten het Googleplatform ontplooien op andere socialmediakanalen.

Backstage kan worden gezien als weer een poging van Google om zijn positie in het socialmedialandschap te verbeteren. Het heeft de boot immers volledig gemist op dit vlak. Met YouTube als enige uitzondering natuurlijk. Een populaire chatapp heeft Google niet en het grootste succes van profielensite Google+ is diens fotodienst, die losstaat van de updates die Plus-gebruikers delen.

De aanstaande toevoeging aan YouTube is geen volwaardig alternatief voor Facebook, maar kan wel de tijd vergroten die men op de videosite besteedt.

Foto: Igor Putina (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond