Deel dit artikel
-

Z24 Media haalt Business Insider naar Nederland

Z24 heeft de rechten verworven van het Amerikaanse zakelijke platform Business Insider. En dat wordt ook de naam waaronder dit najaar Z24 verder gaat.

Nederland wordt de elfde internationale site voor de dochter van Axel Springer. CEO Henry Blodget van Business Insider vindt Z24 Media ‘de ideale partner voor onze verslaggever van het zakelijk nieuws: snel, real-time en social.’

Business Insider gaat zowel eigen nieuws als vertaalde stukken brengen. “We merken dat onze lezers belangstelling hebben voor Engelstalige stukken, dus ligt het voor de hand om daar een selectie uit te maken”, zegt Stefan Smit, commercial director Z24 Media, tegen Emerce.

Er zal volgens Smit ook worden geïnvesteerd in redactionele uitbreiding.

Er is enkele maanden over het contract onderhandeld, aldus Smit. Details over de overeenkomst wil hij niet geven. De licentie zou een duur hebben van enkele jaren.

Z24 Media blijft de financiële website finanzen.nl in samenwerking met finanzen.net gewoon exploiteren. Zowel finanzen.net als Business Insider zijn onderdeel van Axel Springer SE, de leidende digitale uitgever in Europa.

Een datum voor de lancering van de nieuwe site is nog niet bekend.

Deel dit bericht

5 Reacties

johan

Business insider, wat is dat toch afgezakt tot een zeer bedenkelijk niveau. Schreeuwerige, bangmakende artikelen met totaal debiele afbeeldingen.

Daarnaast wil ik gewoon de US versie lezen niet de UK en al helemaal niet een NL versie. Dus z24: doe geen moeite en trek de stekker er maar uit. Is iedereen weer tevreden.

Piet

Ik sluit me hier echt volledig bij aan.

Ik las voorheen BI dagelijks meerdere keren. Maar ze zijn echt volkomen doorgeslagen. Zelfs de Telegraaf is genuanceerd vergeleken bij dit bagger medium. Ja u leest het goed. De Telegraaf is genuanceerd vergeleken bij dit bagger medium.

Groot Britannie is volgens BI inmiddels al volledig geimplodeert. Dagelijks staat het vol met belachelijke verkapte advertenties als “iedere man moet dit in zijn ***** steken om er bij te horen”

Financieel en vooral aandelen gerelateerd nieuws wordt volledig uit zijn verband getrokken door gephotoshopte grafieken.

Ik hoop dat z24 net zo hard genaaid wordt als ik, wanneer ik weer een artikel lees met een volledig misplaatste titel.

SUCCES!

Arnoud

De samenwerking met Sanoma (Nu.nl) lijkt ook op z’n laatste benen te lopen, zes maanden na de aankondiging. Nu.nl verzorgt zijn eigen zakennieuws prima, niet dat marginale gedoe van Z24. Er is wel een rubriekje van Finanzen, een andere Axel Springer-label dat in Nederland door Z24 gebruikt wordt. Maar dat zit in de krulstaart van NuZ.

Kees

Waarom zou je daarvoor geld willen neerleggen terwijl je daarnaast ook nog eens tijd en moeite (dus geld) van het z24 merk teniet doet?

Waarom zou je beter scoren met businessinsider dan met Z24?

piet

Kees heeft het niet helemaal begrepen. Ondanks dat BI een bagger platform is, heeft het wel een naam. Iets dat z24, waar ik echt nog nooit van gehoord heb, niet kan zeggen.

Daarnaast is BI bagger qua content, Z24 is bagger qua layout. Dus misschien toch een fit. Bagger+Bagger = ??? De toekomst zal het uitwijzen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond