Deel dit artikel
-

Zalando gaat mobiele app Europees uitrollen

Webwinkel Zalando rolt zijn mobiele app nog voor het einde van het jaar uit over de dertien verschillende Europese markten. In Duitsland werd de Android- en iOS-software reeds een miljoen keer gedownload.

Nederland krijgt vermoedelijk nooit de app te zien die momenteel op thuismarkt Duitsland wordt aangeboden. De ontwikkelaars van Zalando werken momenteel namelijk aan een nieuwe versie van de shopapp. De update is grafisch en functioneel. Gebruikers kunnen ook hun accountgegevens gaan invoeren, zodat ze moeiteloos kunnen wisselen van web naar mobiel en weer terug om te winkelen.

Zeker tien procent van de omzet, 372 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, is al afkomstig via mobiele kanalen. Dat zal overwegend via tablets plaatsvinden, omdat die makkelijker te gebruiken zijn dan telefoons om te winkelen. Met de speciale mobiele apps wordt een nieuw kanaal toegevoegd. Er zal apart worden geoptimaliseerd voor telefoons en tablets.

Het bedrijf claimt dat zijn app nu meer dan een miljoen keer is gedownload en daarmee op de nummer 1-positie staat in Apples App Store. De cijfers van analyticsbedrijf Distimo bevestigen dat.

De Nederlandse top 10 voor iOS in juni ziet er zo uit:

Zalando’s eerste iOS-app werd eind vorig jaar uitgebracht.

Foto: Steven Depolo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond