Deel dit artikel
-

Ruim een miljard euro omzet voor Zalando in eerste zes maanden

Zalando draaide in het eerste half jaar een omzet van ruim 1 miljard euro, een groei van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ruim de helft daarvan kwam uit de lokale Duitse markt. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde jaarcijfers, de eerste sinds de beursgang.

EBITDA werd in de eerste jaarhelft omgezet van een verlies van 72 miljoen euro in 2013 naar een winst van 12 miljoen. In het tweede kwartaal bedroeg de EBITDA 35 miljoen euro op een omzet van 546 miljoen. Het operationele verlies kwam echter uit op 518.000 euro, tegen 52,4 miljoen euro een jaar eerder. Voor heel 2014 wordt gerekend op bescheiden winst.

De Duitse retailer meldt verder een forse groei van het mobiele verkeer na de uitrol van de mobiele app die 3,8 miljoen keer is gedownload. Het bezoekersverkeer steeg naar 323 miljoen in het tweede kwartaal. Het aantal actieve gebruikers komt op 13,7 miljoen.

Beleggers zijn tot dusverre niet onder de indruk van de prestaties van Zalando. De koers is sinds de beursgang gedaald van 21,50 naar 20,07 euro. Een samenwerking met Gap heeft daarin geen verandering gebracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond