Deel dit artikel
-

Zalando opent site voor concurrentie

De eerste derde partijen, webwinkeliers, publiceren hun assortiment op Zalando in Duitsland. Deze optie komt spoedig ook beschikbaar in het Nederlandse filiaal van de modewinkel.

De winkel Outfitter Five is een van de eerste bedrijven die zijn spullen kan verkopen via het platform van een andere winkel. Zalando in dit geval. Zalando besloot immers in augustus vorig jaar om het bereik van zijn site ter beschikking te stellen van derde partijen, in ruil voor een commissievergoeding.

In de komende weken test de onderneming in Duitsland of het systeem werkt zoals beoogd. In het tweede kwartaal gaat Zalando’s marktplaats open voor alle partijen.

Webwinkels die zich hierbij aansluiten, besteden vrijwel alles uit aan Zalando. Enkel de logistieke afhandeling van verzending van retourontvangst moet de online shop zelf afhandelen.

In Nederland past bol.com een vergelijkbaar model toe met bol.com Plaza, dat in februari 2011 van start ging.

Een technisch partner van Zalando, Tradebyte, verklapt dat er naast Outfitter Five nog een onbekend aantal partijen al een technische aansluiting heeft tot Zalando’s digitale winkelvloer. Namen worden niet genoemd.

Foto: Geek Calendar (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Ewald van der Hoop

‘Enkel de logistieke afhandeling van verzending van retourontvangst moet de online shop zelf afhandelen’…. dat staat er een beetje raar. Ik neem aan dat de partners (aangesloten webwinkels) zelf de verzending en de retourontvangsten moeten afhandelen.
Dit partner reseller systeem lijkt mij ook uitermate geschikt voor affiliate marketeers in niche markten.

Amigo

In andere woorden: email adressen (emailmarketing) en huisadressen (folders) krijgen en ervoor betaald krijgen ook (commisie). Derden surfen wel mee op de schoenen traffic, maar die twee duitse broers zijn sluw hoor.

Serge

Een übersupermega-affiliate dus. Ja, daar valt wel wat extra’s door te verdienen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond