Deel dit artikel
-

‘Ziggo start apart videokanaal’

Ziggo komt naar verluidt met een eigen online videodienst, vergelijkbaar met Netflix. De voorbereidingen worden getroffen samen met het Britse kabelbedrijf Virgin, net als Ziggo onderdeel van Liberty Global.

Het nieuws is gelekt door vakblad Variety, dat sprak met het Amerikaanse Frequency. Dat bedrijf is naar verluidt is ingeschakeld om de videokanalen te aggregeren en de advertenties te verkopen.

De nieuwe online videodienst zou als eerste in Nederland beschikbaar komen, aanvankelijk via de settop box, maar wellicht ook via tablet en smartphone. Later volgt de uitrol van de nieuwe online videodienst bij Virgin in het Verenigd Koninkrijk. Daarna volgen andere Europese markten waar Liberty Global actief is.

De komst van zo’n videokanaal zou niet onlogisch zijn nu zowel KPN als T-Mobile aparte tv diensten hebben gelanceerd die niet via de netwerken van deze aanbieders hoeven te worden afgenomen. Ziggo bevestigt dat er gesprekken lopen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Alexander

Wat een vaag geschreven artikel. “Ziggo komt met eigen videodienst, vergelijkbaar met Netflix” impliceert dat ze een eigen VOD (Films & Series) dienst beginnen op basis van een maandelijks abonnement. Ziggo heeft echter al VOD in haar catalogus zitten en biedt dit ook aan via de Horizon App. Daarna staat er dat de dienst beschikbaar komt via de STB, om vervolgens af te sluiten met een vergelijking met KPN Play en KNIPPR. Dat zijn OTT diensten die juist NIET via de STB beschikbaar zijn, maar juist via Smartphone, Tablet en PC. Ik ga ervan uit dat er bedoelt wordt dat Ziggo met een eigen Stand Alone (OTT) Televisie dienst komt, wat volgens mij onzin is. Als je weet dat Ziggo een financieel gedreven organisatie is (waarde van onderneming is bepaald op hoogte ARPU van gebruiker) dan zou een eigen 1P TV dienst (lage ARPU) afbreuk doen aan de waarde van Ziggo. Iets waar over het algemeen investeerders geen voorstander van zijn…

Max

Je had het fout Alex.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond