Deel dit artikel
-

Ziggo start betaaltelevisie met HBO

De Nederlandse kabelaar Ziggo start samen met HBO een nieuw betaaltelevisiepakket. Officieel is hiervoor zelfs een joint venture opgericht. De nieuwe betaalkanalen worden in 2012 onder de naam HBO Nederland op de Nederlandse tv-markt geïntroduceerd.

Beide partijen waren al langer met elkaar in gesprek, maar waren afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie. Die goedkeuring kwam gisteren. Het is de bedoeling dat de kanalen ook via andere Nederlandse distributeurs ter beschikking worden gesteld. Woordvoerder Gradus Vos van Ziggo wil nog geen toelichting geven. “We gaan in januari meer bekend maken.”

Ziggo en HBO betreden een markt waar voorlopig nog flink wat groei in zit. ABI Research schat de markt voor betaaltelevisie eind volgend jaar op 236 miljard ondanks concurrentie van IPTV en zogenoemde over the top-diensten. Kabeltelevisie zal de markt nog even blijven domineren. Ongeveer 48,6 procent van de inkomsten komt van traditionele tv-diensten. Die zullen hun klanten voorlopig ook nog wel weten te verleiden met aanvullende diensten, zoals de mogelijkheid om uitzendingen te bekijken via iPhones of iPads.

UPDATE 09.15: reactie Ziggo toegevoegd

Deel dit bericht

3 Reacties

Sander

Leuk nieuws!

De tweede alinea is alleen wat beknopt. Welke markt zit nog groei in. Pay per view? Premium channels? En die markt wordt op 236 miljard geschat, dollar of euro? En wereldwijd of alleen in Nederland? En komt nu al 51,4 procent van traditionele diensten?

Redactie Emerce

Link naar onderzoek toegevoegd

Matthijs

Heb series als Angels in America en Carnivale vers in geheugen staan. HBO rocks, wij hebben thuis Ziggo dus kom maar door, ik betaal wel denk ik.

Goeie 09:15 update, trouwens, Jan. Boeiende toelichting…. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond