Deel dit artikel
-

Ziggo verhoogt internetsnelheden

Ziggo verhoogt de internetsnelheid van vijf van zijn zes internet abonnementen. Daarmee krijgen meer dan 800.000 Ziggo-klanten hogere internetsnelheden.

Deze verhogingen worden volgens de kabelaar stapsgewijs ingevoerd. Vanaf 1 juli zullen de eerste nieuwe snelheden gerealiseerd zijn. De hoogste downloadsnelheid van 150 Mbit/s wordt geboden aan alle klanten met een Alles-in-1 Extra pakket of Z3 abonnement.

Internetklanten van Ziggo ontvangen een bericht zodra de snelheidsverhoging op hun adres is doorgevoerd. Vanaf 1 juli start Ziggo met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben.

Ziggo is de tweede kabelaar die zijn snelheden verhoogt. UPC paste zijn abonnementen recentelijk ook aan, met als hoogste snelheid (voor het duurste pakket) 200 Mb. Mogelijk willen beide bedrijven zo een voorsprong blijven houden op glasvezelaanbieders.

Het is overigens de vraag of abonnees de snelheden in de praktijk ook echt gaan merken. De hogere snelheden zijn alleen via een ethernetaansluiting te realiseren. Draadloos worden de hogere snelheden (afhankelijk van de gebruikte router) niet gehaald.

De prijzen van de internetabonnementen blijven ongewijzigd.

 

Downstream

Upstream

Downstream

Upstream

Z1

8 Mbit/s

1 Mbit/s

20 Mbit/s

2 Mbit/s

Alles-in-1 Basis

10 Mbit/s

1 Mbit/s

20 Mbit/s

2 Mbit/s

Z2

40 Mbit/s

4 Mbit/s

60 Mbit/s

6 Mbit/s

Alles-in-1 Plus

60 Mbit/s

6 Mbit/s

60 Mbit/s

6 Mbit/s

Z3

80 Mbit/s

8 Mbit/s

150 Mbit/s

15 Mbit/s

Alles-in-1 Extra

120 Mbit/s

10 Mbit/s

150 Mbit/s

15 Mbit/s

Deel dit bericht

5 Reacties

Paul Reuwer

Goed nieuws!

Bas van der Veeken

Zat er al een tijdje op te wachten. Helaas. Had toch echt wat meer van de upload verwacht… Minstens 30 eigenlijk. #helaas #geenglasvezel

Pauline

Helaas is de kwaliteit van de door Ziggo geleverd draadloze modem zo slecht dat ik niet denk dat we er iets van gaan merken…

Pauline

Helaas is de kwaliteit van de door Ziggo geleverd draadloze modem zo slecht dat ik niet denk dat we er iets van gaan merken…

Remko

Nieuwere technieken maken het mogelijk om meer en meer uit dezelfde kabeltjes te persen. Er zijn wel diverse routers welke geschikt zijn voor deze hogere snelheden, maar vreemd genoeg worden deze niet door de exploitanten aangeboden want ze moeten toch ergens op besparen..

Zelf gebruiken wij de verbinding gewoon met de kabels en dan hebben we er wel profijt van zeker als internet bedrijf in whiteboards waarbij alles online moet gebeuren is dit toch weer een kleine maar fijne verbetering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond