Deel dit artikel
-

Ziggo wil nieuwe afspraken met FOX Sports

Kabelaar Ziggo lijkt gefrustreerd over forse prijsverlagingen die concurrenten hebben aangekondigd voor het sportpakket van FOX Sports. Wat eerder een voordeel leek, een contract dat nog tot 2019 doorloopt, blijkt nu nadelig voor Ziggo uit te pakken.

KPN kondigde vrijdag een forse prijsverlaging aan voor het Eredivisiepakket, de prijs van de abonnementen FOX Sports Eredivisie en FOX Sports Compleet is gedaald naar resp. 7,50 en 15,00 euro per maand. Een en ander is het gevolg van een nieuwe overeenkomst die KPN op de valreep met FOX sloot.

De twee partners leken aanvankelijk op ramkoers te liggen omdat FOX als voorwaarde had gesteld dat KPN het open net van FOX tegen betaling in het basispakket zou opnemen. Ook andere aanbieders hadden daar problemen mee. Enkele partijen, waaronder Tele2, zijn om die reden afgehaakt. Stichting Kabel Veendam (SKV) is wel tot een akkoord gekomen en zal deze week zijn prijzen verlagen.

Aanvankelijk ging deze discussie aan Ziggo voorbij. Net als Canal Digitaal heeft de aanbieder een contract dat nog enkele jaren doorloopt. Vanwege de prijsverlaging wil Ziggo nu met FOX rond de tafel om over nieuwe voorwaarden te onderhandelen.

Deel dit bericht

22 Reacties

h van mil

Ik sta op punt Fox voetbal te nemen bij ziggo
ik wacht nog een paar dagen anders ga ik naar KPN

jaap de weert

Als het zo blijft stap ook ik over naar KPN

andre bos

Als Ziggo niet aanpast gauw overstappen naar KPN !

jj.v ryn

als ziggo niet aan past dan stap ik over naar kpn

Pim

Alleen voor de paar euro overstappen naar KPN? Rare mensen die Hollanders…

Leon

Pim reken maar uit 12×10=€120 in het jaar en dat is geen paar centjes.

Theo

Nog 1 dag wachten en dan naar kpn

th.de Boer

ik stond op het punt Fox sport te nemen bij Ziggo
maar ga dit niet doen stap eventueel over naar Kpn
als Ziggo het niet aanpast net als Kpn

Rene

Ik ga morgen ook alles opzeggen bij Ziggo Logisch toch

Ruud

Ik blijf bij ziggo. Heb slechte ervaring met Kpn

slits

Ga ook overstappen als het zo duur blijft bij ziggo

BS

Ik wacht de onderhandelingen nog even af. Gaat de prijs niet omlaag dan stap ik over naar Telfort of KPN

Pim

Gratis Engels en Spaans voetbal is mij meer waard.

Harrie

Geen Fox Sports en ik bespaar zomaar 180 euro. En een hoop tijd over om ook nog wat leuks te doen van die centen… Waar men zich al niet druk om kan maken.

Pepijn

Pim, Hollandser kan je niet overkomen… niet verder kunnen kijken dan je eigen portomonee.

TOON

Als ziggo niet vlug meteen prijsverlaging komt adviseer ik allemaal overstappen naar de K p n

Ik ben het zeker van plan ziggo is ook via de kabel de duurste veel zenders en weinig te beleven
De groetjes Ziggo.

Jamatel

Bezint eer ge begint aan de overstap naar KPN.
Kijk naar het totaal en blijf bij Ziggo.

Jonn

Ziggo doe je best en geef ons pok goed koop eredivisie live voor redelijke prijs.

W.van der wildt

Ziggo doe wat aan de bij jullie gehandteerde prijzen van fox sport voor ik overstapt naar kpn

Andre Stavinga

Dit weekend bij Ziggo 1 wedstrijd PSV-Feijenoord besteld a’ €7,95 om 14:25 uur begin en om 16:45 uur eind gelijk de TV weer op zwart. Schandalig terwijl je een dag kaart bij Fox koopt voor alle wedstrijden voor dezelfde €7,95 daar ben je dan al tig jaren klant voor bij Ziggo en betaal je daar maandelijks gemiddeld €92,- voor.

renee

Vergeet niet, bij Ziggo hebben we een gratis Ziggosportkanaal van wat voorheen Sport1 was. Spaanse en Engelse competitie en niet te vergeten Formule1 met ‘onze” Max. Tevens een leuke talkshow met Jack van Gelderen en meer….
En trouwens, ik denk dat Ziggo een te grote speler is waar Fox zomaar aan voorbij gaat dus zie ik de onderhandelingen wel goed komen ook.

nexus

Ziggo wil niet goedkoper! fox sports wil dat ziggo de prijzen verlaagt!
Al meer dan 60 jaar is de Eredivisie de voedingsbodem onder het Nederlandse voetbal. En sinds 2008 bestaat Eredivisie Media & Marketing (EMM), opgericht door de achttien clubs zelf om een solide financiële basis onder het Nederlandse voetbal op te bouwen, die hard nodig is om een aantrekkelijke Eredivisie te hebben én te houden.

Sinds 2013 doen we dat onder de vlag van FOX Sports Eredivisie. Komend seizoen wordt de tiende jaargang voor EMM, waarmee we onze langetermijnambitie onderstrepen: om samen met de Eredivisie-clubs zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden.

Overeenkomst voormalig UPC-gebied eindigt 31 juli 2017
FOX Sports Eredivisie wordt momenteel op basis van twee separate overeenkomsten met Eredivisie Media & Marketing aangeboden in het voormalig UPC-gebied en in het voormalig Ziggo-gebied.

De overeenkomst met betrekking tot het voormalig UPC-gebied eindigt op 31 juli 2017. VodafoneZiggo is van mening dat na hun fusie deze overeenkomsten niet nageleefd hoeven te worden. Daarom starten zij nu een rechtszaak.

Afspraak is afspraak
We vinden het teleurstellend dat VodafoneZiggo ervoor kiest om de gang naar de rechtbank te maken. Een fusie betekent immers niet dat ruim voor die tijd gemaakte afspraken niet nagekomen hoeven te worden.

Daarnaast heeft VodafoneZiggo de voorbije tien maanden – ondanks meerdere voorstellen daartoe – geen enkel initiatief getoond om gebruik te maken van de mogelijkheid hun klanten FOX Sports Eredivisie aan te bieden tegen de huidige, lagere prijzen zoals bij veertien andere tv-aanbieders wel het geval is.

We blijven ons dan ook onverminderd inzetten om ook met VodafoneZiggo tot een vergelijkbare samenwerking te komen, zoals bij onder meer KPN, Delta, CAIWay en T-Mobile het geval is.

Een Eredivisie om trots op te zijn
Maar op de eerste plaats blijven we doen, wat we het liefste doen: live verslag doen van het voetbal.

We richten ons nu vooral op de zinderende ontknoping van de competitie, de altijd zenuwslopende play-offs om promotie en degradatie, het laatst te vergeven Europese ticket en natuurlijk de finale van de Europa League.

Met veel enthousiasme en passie blijft FOX Sports Eredivisie het Nederlandse voetbal ondersteunen en een positieve bijdrage leveren aan een Eredivisie om trots op te zijn. Een geweldige competitie met zijn geliefde clubs, waar miljoenen mensen iedere week zoveel plezier aan beleven.

Veelgestelde vragen
Waarom start VodafoneZiggo een rechtszaak tegen Eredivisie Media & Marketing?
FOX Sports Eredivisie wordt momenteel op basis van twee separate overeenkomsten met Eredivisie Media & Marketing aangeboden in het voormalig UPC-gebied en in het voormalig Ziggo-gebied.

De overeenkomst met betrekking tot het voormalig UPC-gebied eindigt 31 juli 2017. VodafoneZiggo is van mening dat na hun fusie deze overeenkomsten niet nageleefd hoeven te worden. Daarom starten zij nu een rechtszaak.

Wat is nu de status van de gesprekken tussen Eredivisie Media & Marketing en VodafoneZiggo voor volgend seizoen?
Ondanks meerdere voorstellen van onze kant heeft VodafoneZiggo nog geen enkel initiatief getoond om FOX Sports Eredivisie aan te bieden tegen de huidige, lagere prijzen in de markt.

Dat is teleurstellend, want onze missie is om samen met de tv-aanbieders in Nederland zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven. Dus ook met VodafoneZiggo en daar werken we hard aan.

Wanneer loopt het huidige FOX Sports Eredivisie contract met VodafoneZiggo eigenlijk af?
De overeenkomst met betrekking tot het voormalig UPC-gebied eindigt 31 juli 2017.

Loopt het ‘oude’ Ziggo contract van voor de fusie dan wel gewoon door?
Ja, die samenwerking wordt vooralsnog voortgezet.

Maar hoe kunnen er nou twee contracten zijn? Er heeft toch een fusie plaatsgevonden?
Een fusie betekent niet dat bestaande contracten en bijbehorende afspraken van voor die fusie niet meer geldig zouden zijn.

Gaat het tv-scherm op zwart als er voor 1 augustus geen overeenstemming wordt bereikt?
Dat is nooit wat wij willen. Voetballiefhebbers mogen niet de dupe worden. Maar als de overeenkomst eindigt, is het de beslissing van VodafoneZiggo om FOX Sports Eredivisie aan te blijven bieden.

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen het Nederlands voetbal te laten beleven en daar werken we ook hard aan met alle tv-aanbieders. Maar de uiteindelijke beslissing is aan VodafoneZiggo.

Waarom is een abonnement op FOX Sports Eredivisie bij VodafoneZiggo zoveel duurder dan bij andere tv-aanbieders?
De consumentenprijs van FOX Sports Eredivisie wordt vastgesteld door de tv-aanbieders. Maar liefst veertien daarvan doen dat sinds dit seizoen op basis van een vernieuwde samenwerking met Eredivisie Media & Marketing.

Dat stelt tv-aanbieders in staat om FOX Sports Eredivisie op verschillende manieren aan te bieden tegen aanzienlijk lagere prijzen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 120 euro per jaar.

Aanbieders als T-Mobile en Delta hebben zelfs besloten FOX Sports Eredivisie 1 in het basispakket op te nemen. Ondanks meerdere voorstellen daartoe heeft VodafoneZiggo vooralsnog geen enkel initiatief getoond om ook hun klanten FOX Sports Eredivisie aan te bieden tegen de huidige, lagere prijzen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond