Deel dit artikel
-

Zeeland paait toeristen met WiFi

Internetaanbieder DELTA en Provincie Zeeland bieden deze zomer op tal van toeristische locaties in Zeeland WiFi aan.

Op ruim tachtig plaatsen in Zeeland wordt het mogelijk om in de openbare ruimte gratis gebruik te maken van WiFi. Dat kan niet onbeperkt. Gebruikers die sneller internet willen, bijvoorbeeld voor het versturen van foto’s of het downloaden van filmpjes, moeten betalen.

De provincie ziet het beschikbaar stellen van WiFi als een vorm van marketing. Bezoekers en inwoners die verbinding maken met het WiFi Zeeland-netwerk, kunnen via een informatiepagina direct locatiegebonden VVV-informatie opvragen over bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde horeca of bezienswaardigheden.

Op dit moment wordt in kaart gebracht op welke locaties het WiFi-netwerk als eerste wordt uitgerold en wat de kosten zullen zijn van een snellere internetverbinding. Het is de bedoeling om vanaf juli WiFi beschikbaar te hebben op de drukst bezochte plekken in Zeeland. Na de zomer zal men het aantal ‘hotspots’ daar waar wenselijk uitbreiden binnen de provinciegrenzen.

DELTA heeft al enige ervaring op dit gebied via het pilotproject WiFi op het Bellamypark in Vlissingen. De proef, die oorspronkelijk per 1 april zou eindigen, wordt daarom gecontinueerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond