Deel dit artikel
-

Zorginstellingen onvoldoende bewust van kansen e-health

Maar liefst 85 procent van de ondervraagde ICT-ondernemingen geeft aan dat zorginstellingen zich onvoldoende bewust zijn van de kansen die e-health biedt. Dit blijkt uit de ICT Kwartaalmonitor van branceorganisatie Nederland ICT.

Minister Schippers gaf onlangs nog aan dat juist e-health verschraling van de zorg door een toenemende zorgvraag kan voorkomen. Het gebrek aan kennis over e-health is niet alleen een belemmering voor ICT-bedrijven, maar zal in de toekomst de kwaliteit van de zorg ernstig kunnen treffen.

Ruim twee derde van de ondernemers van het Kwartaalmonitorpanel van Nederland ICT gaf aan kansen te zien in de zorg. Zestig procent van hen denkt dat er vooral kansen liggen in de thuiszorg, maar ook maatschappelijke ondersteuning en de GGZ zijn beiden met 47 procent populair.

Problematisch bij het toepassen van e-healthoplossingen zijn volgens de ondernemers de verschillende financieringsstromen die de ketenaanpak belemmeren. Ook de acceptatie van e-healthtoepassingen onder zorgprofessionals en het gebrek aan leiderschap bij managers of beleidsmakers spelen nog altijd een rol.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond